Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucu Ortağından Libra Açıklaması

Ethereum kurucu ortağı Joseph Lubin, son dönemde kripto para sektöründe en fazla tartışılan konulardan birisi olan Libra ile ilgili olarak Twitter üzerinden bazı açıklamalar yaptı.

Blockchain teknolojisinin farklı firmaların katılımına açık bir alan olduğunu ve bunun da iyi bir şey olduğunu ifade eden Lubin, buna karşın Libra’nın esas sorununun ‘Facebook mantalitesi’ ile yönetilmesi olduğunu söyledi.

Başarılı yönetici, şöyle konuştu:

”En başta şunu söylemek isterim ki, Blockchain teknolojisi deneylere açık bir alan ve buna Libra da dahil. Ancak bu alanda Blockchain sektörünün yararına olmayan şey şu ki, o da Facebook’un öncülük ettiği bir kripto para projesinin, tipik Facebook kafası ile yönetilmesi.”

Lubin, aynı zamanda şu anda dünyadaki mevcut finansal sistemin de değişmeye başladığını belirtirken, şunları söyledi:

”Stabil kripto paralar, şu anda global ekonomik sistemin rakip bulduğu bir ortamda önemli bir enstrüman olabilir. Libra gibi bir projenin ise temel olarak tartışmalı olmaması gerekir. Facebook gibi insanların kişisel verilerini manipüle eden ve 2.3 milyar kişilik bir abone sayısına sahip olan bir kurumun, Libra gibi bir alanda faaliyet göstermesi esas problem. Mark’a söylemek istiyorum, bu tarz bir iş ile uğraşmak yerine neden binlerce insanın uzun süredir çalıştığı bir sistemin içine katılmak istemiyorsun?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment