Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Avustralya AUD İşlemlerini Aniden Durdurdu! Neler Oluyor?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Avustralya iştiraki, Avustralya doları (AUD) cinsinden banka transferlerini askıya aldığını açıkladı.

Binance Avustralya tarafından 18 Mayıs Perşembe günü yapılan bir duyuruda, PayID üzerinden yapılan Avustralya doları banka transferlerinin durdurulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca Avustralyalı kullanıcıların kredi ya da banka kartlarını kullanarak kripto alım satımı yapmaya devam edebilecekleri vurgulandı. Buna ek olarak eşten eşe ödeme yöntemi de (P2P) aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Binance, hizmet kesintilerine gerekçe olarak yerel hizmet sağlayıcısının desteğini sonlandırmasını işaret etti. Öte yandan hizmet sağlayıcısı kaynaklı bu aksaklığın banka havalesi yoluyla para çekme işlemlerine yansıyabileceği de ifade edildi. Borsa, alternatif bir hizmet sağlayıcısı bulmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi:

Üçüncü taraf ödeme hizmeti sağlayıcımız tarafından alınan bir karar nedeniyle Binance kullanıcıları için PayID AUD para yatırma işlemlerini durdurduğumuzu üzülerek bildiririz. Aracı kurumun açıklamasına göre banka havalesi ile para çekme işlemlerinin de etkileneceği anlaşılıyor. Bu durum netleştiğinde kullanıcıları bilgilendireceğiz. Kullanıcılarımıza AUD para yatırma ve çekme işlemleri sunmaya devam etmek için alternatif bir sağlayıcı bulmak adına çalışıyoruz.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) 6 Nisan tarihinde Binance’in ülkedeki türev lisansını iptal ettiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!