Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Avustralya’da Neler Oluyor? Bitcoin Fiyatı 22 Bin Doların Altına Düştü!

Binance Avustralya’nın AUD cinsinden para çekme işlemlerini askıya almasından sonra Bitcoin fiyatı borsa üzerinde 22 bin ABD Dolarına kadar geriledi.

Binance Avustralya’nın yerel ödeme hizmetleri sağlayıcısı tarafından alınan bir karar nedeniyle AUD cinsinden ödemeleri durdurmasının ardından Bitcoin fiyatı, söz konusu paritede küresel kurdan %21 daha düşük bir seviye olan ve yaklaşık 21.900 ABD Dolarına denk gelen 33.750 Avustralya Dolarına kadar geriledi.

Bitcoin, mevcut durumda ise 23.370 ABD Doları değerine tekabül eden 36 bin Avustralya Doları seviyesine yükseldi ve küresel kur ile fiyat farkı 4.538 ABD Dolarına düştü.

Bitcoin haricinde diğer kripto para birimlerinde de benzer düşüşler gözlemlendi. Buna karşılık piyasadaki Avustralya Doları cinsinden likiditenin çekilmesi ile birlikte AUD’a erişemeyen kullanıcıların arbitraj fırsatından yararlanma şansının ise düşük olduğu belirtildi.

Bitcoin ayrıca Binance Avustralya üzerinde 27 Mayıs tarihinde de benzer bir şekilde 17.562 ABD Dolarına tekabül eden 27 bin Avustralya Doları seviyesine inmişti. Bitcoin aynı tarihte ise küresel kurda  26.551 ABD Doları seviyesinden işlem görüyordu. Olayın gerçekleştiği dönemde küresel kur ile Binance Avustralya arasındaki fark 9.989 ABD doları gibi çok yüksek bir seviyeye ulaşmıştı.

Binance sözcüsü konu hakkında verdiği demeçte, yakın zamanda Binance Avustralya’nın banka işlemleri için ödeme sağlayıcının hizmet vermeyi bırakmasından dolayı bazı müşterilerin son tarih olan 1 Haziran’dan önce AUD cinsinden varlıklarını çektiklerini söyledi. Ayrıca hizmetlerin tamamen devre dışı bırakılmasının ardından uyumlu olarak AUD işlem çiftlerini delist edeceklerini belirtti.

Binance geçtiğimiz haftalarda yaptığı duyuruda, AUD cinsinden banka çekimlerinin durdurulduğunu ve haziran ayının başında PayID yoluyla yapılacak AUD çekimlerinin de sonlandırılacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!