Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bağlantılı Gizemli Şirket, 200 Milyon Dolarlık Bitcoin Satıyor

Kurumsal yatırımcılar, Ağustos’un başından beri yüklü miktarda Bitcoin (BTC) satıyor.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre Ceffu, Binance borsasına 31 Temmuz’dan beri toplamda 211,6 milyon dolar değerinde olan 3.568 Bitcoin yatırdı.

Kurumlar coin satmaya başladı

2021’de faaliyet göstermeye başlayan Ceffu, kurumsal şirketlere yönelik saklama ve likidite hizmetleri sunuyor. Blockchain firması CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju’ya göre merkezi borsalara kripto para gönderilmesi, bunların genelde satıldığı anlamına geliyor.

Lookonchain ekibine göre Ceffu’nun bu ayın başından beri Binance’ye BTC göndermesi, muhtemelen kurumsal şirketlerin Bitcoin sattığını gösteriyor.

Arkham Intelligence kayıtlarına göre Ceffu, en son bugün saat 09:45 sularında Binance’ye 121,1 Bitcoin yatırdı. Şirketin cüzdanında toplamda 2,52 milyar dolar değerinde kripto para bulunuyor. Ceffu, 1,02 milyar dolarlık BTC ve 480 milyon dolarlık Ethereum’un (ETH) yanı sıra daha farklı coinler de tutuyor.

Binance sorusu hala çözülemedi

Aralık 2021’de kurulan Ceffu, piyasaya ilk olarak Binance Custody adıyla giriş yaptı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance.US ile Ceffu arasındaki bağlantının yasaları ihlal ediyor olabileceğini öne sürdü.

Binance Custody, Şubat 2023’te yeniden markalanma yoluna giderek adını Ceffu olarak değiştirdi. Şirket, artık Binance ile bağlantısının olmadığını öne sürse de Ceffu ile Binance arasındaki ilişki, gizemini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!