Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Bahreyn’de Hizmet Vermek İçin Gerekli İzni Aldı

Binance, Bahreyn Merkez Bankasından aldığı izin sayesinde ülkede kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet gösterebilecek.

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Bahreyn Merkez Bankasına yaptığı lisans başvurusunun ardından bankadan prensip düzeyinde izin almayı başardı.

Binance, henüz sonlanmamış olan başvuru sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanmış olmasını bekliyor.

Bahreyn Merkez Bankası, Binance’e ülkede yasal olarak faaliyet göstermesi için gerekli izni vererek Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde Binance’e böyle bir izin veren ilk düzenleyici kurum oldu.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kısa süre önce bazı yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle borsanın Türkiye’deki ayağı Binance TR’ye 8 milyon liralık cezai işlem uyguladı. Binance TR yönetimi, bunun ardından yaptığı açıklamada, “tüm devlet kurumları ile birlikte; sürdürülebilir, sağlıklı ve güvenli bir ekosistem için çalıştıklarını” belirtti.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, aldıkları iznin ardından, “Bahreyn Merkez Bankası, kriptoyu geleceğin varlık türü olarak görerek bu alandaki liderliğini ve ileri görüşlülüğünü gösterdi. Süreç boyunca göstermiş oldukları destek için Bahreyn Merkez Bankasına ve genel olarak Bahreyn’deki ekosisteme teşekkür borçluyum.” dedi.

2017 yılında Çin’de kurulan Binance, dünya genelindeki bazı düzenleyici kurumların baskısının ardından bölgesel ve global ofisler kurmak için harekete geçti. Şirket, son birkaç ay içerisinde Orta Doğu’daki faaliyetlerini hızlandırdı.

Binance, Dubai’deki sanal varlık ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak için bu ayın başında Dubai Dünya Ticaret Merkezi ile bir iş birliği anlaşması yaptığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!