Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Neden Büyük Şirketler NFT’lere Yatırım Yapıyor

Forbes yaptığı araştırmada, “Neden büyük şirketler dijital varlıklara milyonlar harcıyor?” sorusunun cevabını uzmanlara sordu.

Yatırım araçları arasında en sıra dışı olanlardan biri olarak düşünülen NFT’ler, benzersiz sahiplik belgesi olan bir tür dijital varlıktır.

Dijital bir şeye yatırım yapmak bazı insanlara garip gelse de, NFT’ler şu anda oldukça popüler durumdadır. Örneğin: Taco Bell, Pizza Hut ve Pringles gibi yiyecek şirketleri kendi NFT’leriyle blockchain oyunlarına giriyor. Visa bu yıl 150 bin dolara NFT satın aldı ve Adidas dijital bir sanat eseri için 156 bin dolar ödedi.

Miami merkezli Kozyak Tropin & Throckmorton’un (KTT) dijital varlık başkanı Tal Lifshitz’e göre, ünlü markaların NFT’lere neden büyük paralar harcadığını anlamak basit.

NFT’leri, trende uygun, eğlenceli bir şekilde müşterilerle etkileşim kurmanın son teknoloji ürünü olarak adlandıran Lifshitz, asıl soru neden büyük markaların daha büyük paralar harcamadığıdır dedi.

NFT’lerin şu anda hayatımızın önemli bir parçası haline gelmenin ilk aşamalarında olduğunu söyleyen CEO,

Cep telefonuna sahip tek kişi sizseniz bu işe yaramaz fakat iki kişinin cep telefonu varsa bir değeri vardır. Milyarlarca kişinin cep telefonu varsa, cep telefonu bir ihtiyaçtır. NFT’lerin de potansiyel geleceği budur.

dedi.

İnsanların, boş zamanlarının büyük bir kısmını sanal dünyalarda geçirdiğini belirten ve kendisinin de bu trende katıldığını söyleyen Maryville Üniversitesi’nde iletişim alanında görev yapan Dr. Dustin York;

Tüketicilerin NFT pazarında gelecek olan düşüş trendine hazırlanmaları gerekiyor, şu anda büyüme aşamasında ve NFT sanatına olan talepte büyük bir düşüş olacağını inanıyorum.

dedi.

Sanal dünyanın gelecekte  her alanda var olacağını söyleyen NFT yatırımcısı Andrew Lokenauth, büyük markaların bu sebeple NFT’lere çok para harcadıklarını söylüyor.

Lokenauth, Justin Bieber, Travis Scott, the Weeknd ve Ariana Grande gibi Metaverse’de konserler veren birçok popüler bulunuyor ve sıradaki Metaverse’e girecek olan şirketlerin moda sektöründen olacağı, moda şovları düzenleneceği düşünülüyor.

The Block’tan alınan verilere göre ağustos ayında yaklaşık 3 milyar dolara ulaşan NFT satış hacmi bu ay (Aralık) 550 milyon dolar civarındadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!