Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa 150.000 Dolarlık CryptoPunk ile NFT Dünyasına Girdi

Ödeme teknolojileri devi Visa, CryptoPunk koleksiyonundaki 3.840 kadın punk’tan biri olan 7610 numaralı NFT’yi 18 Ağustos’ta, yaklaşık 150.000 dolarlık Ethereum (ETH) karşılığında satın alarak NFT dünyasına girdi.

Visa’nın satın aldığı biricik eser; mohawk stilindeki saçı, yeşil gözleri ve kırmızı ruju ile ön plana çıkıyor.

Her biri punk kültürünü yansıtacak şekilde eşsiz özelliklere sahip 10.000 tane 24×24 piksel görselden oluşan CryptoPunk koleksiyonu, 2017 yılında Larva Labs tarafından geliştirildi.

Visa, satın aldığı NFT’yi son 60 yıldır yaptığı ve ticaret dünyasının geçmişten günümüzde nasıl değiştiğini temsil eden eserlerin yer aldığı koleksiyonuna ekledi.

Şirket 7610 numaralı punk’ı satın almak için Anchorage Digital ile çalıştı ve hem satın alım hem de saklama süreçleri Visa adına Anchorage tarafından yürütüldü.

Kendisi de bir NFT meraklısı olan ve Visa’nın kripto departmanını yöneten Cuy Sheffield, şirketin neden böyle bir alım yaptığıyla ilgili şunu söyledi:

“NFT’lerin perakende ticaretin, sosyal medyanın, eğlence ve ticaret dünyalarının geleceğinde önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Müşterilerimizin ve ortaklarımızın bu alana girmesine yardımcı olabilmemiz için önce global bir markanın NFT alabilmesi için gereken altyapı koşullarını birinci elden görmemiz gerekiyor.”

Non-fungible tokenların (NFT) küçük ve orta ölçekli işletmeler için faydalı olabileceğini söyleyen Sheffield, şirket olarak “NFT alıcılarını, satıcılarını ve üreticilerini destekleyecek yeni konseptler ve ortaklıklar üstünde çalıştıklarını” söyledi.

Kurum içerisindeki kripto para ekibini 2019’da kuran Visa, bu yılın başında Anchorage ile iş birliği yaparak mutabakatı Ethereum blockchaininde gerçekleşen bir USD Coin (USDC) işlemi yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!