Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bir Altcoin ve Beş Yeni Parite Listeliyor

Kripto para borsası Binance, perşembe sabahı MOBOX’u (MBOX) borsada listeleyeceğini ve kullanıcılara bundan farklı olarak beş yeni parite açacağını duyurdu.

Binance’in açıklamasına göre kullanıcılar bugün Türkiye saati ile 11:00’den itibaren MBOX/BTC, MBOX/USDT, MBOX/BNB ve MBOX/BUSD pariteleri ile alım-satım yapabilecek.

Saat 13:00’te ise FIS için Brezilya reali, FOR için USDT, GHST için USDT, REQ için USDT ve TRU için Rus rublesi pariteleri açılmış olacak.

Kısaca: MOBOX (MBOX) nedir?

Bundan yaklaşık 4 ay önce hayata geçen ve Binance Smart Chain altyapısını kullanan MOBOX’un ismi Binance ile bir süredir yan yana geliyordu.

MOBOX’un non-fungible token (NFT) kutuları 29 Temmuz’da Binance’in NFT pazaryerinde listelendi, nisanın sonunda yapılan bir açıklamada ise MOBOX’un Binance’in MVB (Most Valuable Builder) programına katıldığı duyuruldu.

MOBOX genel hatlarıyla GameFi kullanıcılarına token stakeleyerek NFT üretme, yield farming ve NFT alışverişi yapma, diğer kullanıcılarla yarışma ve bunun karşılığında yine token biçiminde ödül kazanma imkanı sunuyor.

Proje ekibi, Ekim 2020’de yayınlanan bir dökümanda platformun konseptini şöyle açıkladı: “Free to play ve play to earn konseptlerini yeniden tasavvur ediyor, bunların Free to Play to Earn (F2P2E) diye tek bir süreçte birleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

O dönemki açıklamaya göre 1 milyarlık arzı bulunan MBOX, MOBOX’ta alınacak kararlarda söz sahibi olmak, staking yapmak, oynanan oyunlarda kullanmak, NFT kutusu açmak vb. amaçlarla kullanılabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!