Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Merkez Bankası Binance’e Karşı Uyardı

Spot ve türev hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in, Hollanda pazarında ülkenin merkez bankasına kayıt yaptırmadan faaliyet gösterdiği açıklandı.

Hollanda Merkez Bankasının çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre Binance Holdings Limited’ın faaliyetleri, ülkenin kara para aklama ve terörizm finansmanı ile mücadele amaçlı kanununa yasal bağlamda uyum göstermiyor.

DNB, bu gerekçeyle borsanın kripto ve itibari paralar için sunduğu işlem hizmeti ile custody hizmetinin illegal olduğunu duyurdu. Borsanın açıklamasında“Bu, müşterilerin kara para aklama ve terörizm finansmanına karışma riskini artırabilir.” ifadesine yer verildi.

Hollanda’da kripto para sektöründe faaliyet gösteren tüm hizmet sağlayıcılarının, merkez bankasına kayıt yaptırması gerekiyor. DNB, bu şartı yerine getirmeyen kuruluşların faaliyetlerini durdurabilir ve bunları cezalandırabilir.

Bir Binance sözcüsü, konu hakkında Koin Bülteni’ne yaptığı açıklamada, “Binance, (Hollanda’da) yapılması gerekli olan kayıt için başvuru aşamasında. Hollanda Merkez Bankası ile yapıcı bir şekilde iş birliği yapacağız ve bu konuda yakın gelecekte olumlu bir güncelleme olmasını umuyoruz.” dedi.

Son dönemlerde pek çok regülatörden uyarı alan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, dün yaptığı açıklamalarda regülasyon tarafına ağırlık vereceklerini ve yeni lisans başvurularında bulunacaklarını söyledi.

Binance, temmuzun sonunda bir duyuru yayınlayarak Hollanda’daki müşterilerinin artık türev enstrümanlarına erişim sağlayamayacağını açıkladı.


Görsel: Binance Logo (Marco Verch/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!