Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bitcoin 47 Bin Dolar Olunca Yine Sorun Yaşadı

Kripto para borsası Binance, Bitcoin fiyatının 47 bin doları geçmesiyle birlikte yeni sorunlar yaşamaya başladı. Önce vadeli işlemlerde sorun yaşayan borsa, ilerleyen dakikalarda eşten eşe (P2P) işlemlerde aksaklık görüldüğünü açıkladı.

Bitcoin fiyatı gece saatlerinde 47.000 doları geçip yeni bir rekor kırdı. Fiyat sabah saatleri itibarıyla 46.700 dolara gerilemişse de, hala büyük bir ticaret hacmi bulunuyor. CoinGecko verilerine göre Binance, 24 saatte 32 milyar dolar hacim elde etti. Onun en yakın rakibi Coinbase Pro, 6 milyar dolar hacme sahip.

USDT işlemlerinde gecikmeler oldu

Binance CEO’su Changpeng Zhao, 08:30 sularında bir duyuru yayınlayıp, USDT tabanlı vadeli işlemlerde bazı sorunlar yaşandığını açıkladı. Sorunun detayını paylaşmayan Zhao, bunun fiyat verileriyle ilgili olduğunu söyledi.

Aynı zaman zarfında, P2P işlemlerinde aksaklık tespit edildi. Zhao, P2P tarafında bir güncelleme yapılması gerektiğini söyleyip, sorunun yaklaşık 15 dakika içerisinde giderildiğini açıkladı. Spot işlemlerine yönelik henüz bir açıklama yapılmazken, Changpeng Zhao’dan şu yorum geldi:

“Rekor fiyat, rekor trafik. Bu artışa göre ölçeklendirme yapmaya çalışsak da, bazı noktalarda sorun yaşayacağız. Çözemeyeceğimiz kadar büyük bir sorun yaşanmayacak ama pürüzsüz bir deneyim beklenmesin.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!