Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Research Açıkladı: Ayı Piyasası Bitmiş Olabilir!

Geçtiğimiz günlerde ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance’nin araştırma kolu Binance Research tarafından yayınlanan yeni bir analize göre, Bitcoin ve alt koinler için dip seviye çoktan bulunmuş olabilir.

Binance Research yayınladığı en son analizinde kripto para dünyasındaki fiyat eğilimlerini ve mevcut olayları mercek altına yatırdı. 2014 yılı ile 2019 yılı arasındaki kripto para piyasası fiyat grafiklerini ve eğilimlerini inceleyen araştırmacılar, Mart ayının ortasına kadar süren 90 günlük sürenin piyasa tarihinde genellikle aynı tabloyu çizdiğine dikkat çekti. Tarihsel davranışa göre yılın bu zamanlarında ilk olarak güçlü bir düşüş, ve daha sonra sert bir eğilim değişimi yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin’in bu dönem esnasında 3.100 dolara kadar düştüğü göz önüne alınacak olursa, Binance piyasadaki düşüşün bitmiş olabileceğini dile getirdi.

Binance daha önce yayınladığı araştırmalarında kripto para birimleri arasındaki korelasyonu incelemiş ve alt koinlerin git gide Bitcoin ile daha ilişkisiz bir hale büründüğünü ifade etmişti. Bitcoin’in 2 Nisan tarihinde ani bir ivme yaşaması ile birçok diğer kripto para birimi de herhangi bir yükseliş nedenine sahip olmamasına rağmen aynı oranda arttı. Ünlü kripto para analistlerinden Alex Krüger de geçtiğimiz tarihlerde bu konuya değinmiş ve Bitcoin’in daha fazla yükselebilmesi için alt koinler ile arasındaki bağı koparması gerektiğini, BTC düştüğünde veya çıktığında piyasanın bunu takip etmesinin genel olarak kötü bir etki bıraktığını ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment