Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Bitcoin Cash ABC ile Bitcoin Cash SV’yi Listelediğini Duyurdu!

Kasım ayının başlarından beri piyasayı meşgul eden Bitcoin Cash hard fork’u dün, 15 Kasım tarihinde tamamlandı.  Tahmin edildiği gibi iki grup arasında bir fikir ortaklığı sağlanamadı ve ağ bölünmeye gitti.

Fork sonrası hangi ağın diğerine üstün geleceği konusu çok tartışmalı gibi gözükse de, basın saatine göre Roger Ver ve Jihan Wu’nun desteklediği ABC blockchain ağı, Faketoshi Craig Wright’ın desteklediği SV’ye kıyasla kazanmış gibi gözüküyor. Ancak Craig Wright, dün Roger Ver’in yaptığı gibi BTC madencilerini BCH ağına kaydırma olayının yaşanması durumunda, Bitcoin ağına saldırmak ve BTC fiyatını 1.000 dolara düşürmekle tehdit etmişti.

Söz konusu madenci değişimi Bitcoin ağının hash rate’inin düşmesine Bitcoin komisyon ücretlerinin de artmasına neden olmakta. Bazı kripto para borsaları hangi ağı desteklediğine dair açıklamalarda bulunurken, çoğu borsa Craig Wright tehdidinden dolayı çekimser kalmayı tercih etmişti. Piyasa hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası

Binance ise, 16 Kasım tarihinde kendi Twitter hesabından yaptığı bir duyuru ile, BCH’yi ikiye ayırıp Bitcoin Cash ABC (BCHABC) ile Bitcoin Cash SV (BCHSV) isimli iki kripto para birimini listelediğini, bunların yakında trading işlemlerine açılacağını duyurdu.


Yapılan açıklamaya göre ilk başta sadece BCHABC/BTC, BCHABC/USDT, BCHSV/BTC ile BCHSV/USDT trading pariteleri kullanıma sunulacak. Borsa Bitcoin Cash sahiplerine yapılan pay dağıtımının, 1 BCC (BCH) = 1 BCHABC ile 1 BCC = BCHSV şeklinde yapıldığını duyurdu. Bütün BCH trading pariteleri borsadan kaldırıldı ve kullanıcıların BCH bakiyeleri de sıfırlandı.

BCHABC ve BCHSV için olan trading işlemleri ise 16 Kasım tarihinde, Türkiye saati ile 11:00 itibariyle başlayacak.

Bunun yanı sıra Fork sonrası açıklama yapan Binance CEO’su CZ, BCHABC ve BCHSV şeklindeki sembol isimlerinin ve kripto para trading sembollerinin de kalıcı olduğunu, bunların değişmeyeceğini üstüne basa basa ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment