Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Çalınan 345 Bin Dolarlık Kripto Parayı Geri Almayı Başardı

Kripto para borsası Binance, Wine Swap aracılığıyla çalınan 345 bin dolar değerindeki kripto paranın geri alındığını duyurdu. Binance Smart Chain üzerinde gerçekleşen dolandırıcılığın ardından Binance ekibi suçluların kısa zamanda tespit edildiğini açıkladı.

Binance Smart Chain (BSC) üzerinde 13 Ekim’de kullanıma sunulan ve Uniswap’e benzer bir hizmet veren Wine Swap’in lansmanından sonra suçlular 345 bin dolar değerinde kripto para çalarak ortadan kayboldu. Aktarılanlara göre, çalınan paralar Binance Coin (BNB), Ether (ETH) ve Chainlink’e (LINK) dönüştürüldü.

Coindesk’te paylaşılan haberde ise çalınan kripto paraların Wine Swap üzerinde bulunan “0xa1eaB5F255DD77fED0D8ea81748422ca7ab0eDc4″ adresinden dolandırıcıların “0x4BA023aA9196a354C008aD595F67” adresli cüzdanına taşındığı söylendi. Binance, çalınan kripto paraları tespit ettikleri anda tedbir aldıklarını ve gereken çalışmaları başlattıklarını aktardı. Binance, Wine Swap’e yapılan para transferlerini blockchain üzerinde analiz ederek hangi adreslerin bu saldırıdan etkilendiğini tespit edebildiklerini açıkladı.

Suçlular kısa sürede yakalandı

Wine Swap üzerinden kripto para çalan suçlular çok fazla gizlenemedi ve Binance ekibi tarafından 24 saat içinde yakalandılar. Dolandırıcılar, kısa zamanda yakalandıkları için işbirliği yapmak ve çaldıkları paraları kullanıcılara iade etmek istediklerini söylediler. Binance, konuyla ilgili olarak “Wine Swap’a yapılan para transferlerinin analizi, kimlerin bu saldırıdan etkilendiğini anlamamızı ve onlara ne kadar borçlu olduğumuzu kolaylıkla hesaplamamızı sağladı” dedi.

Haberde, Binance’in söz konusu saldırıyla ilgili bazı eleştirilere maruz kaldığı da ifade edildi. Bir kullanıcı, Twitter’da şunları yazdı:

“Binance Smart Chain üzerinde dolandırıcılık yapılmasına neden izin veriyorsunuz?”

https://twitter.com/CryptoChelsxxc/status/1316241880829489152

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!