Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Çin’in Dijital Yuan’ını Kullanmak İstediğini Açıkladı

Hong Kong, CBDC çalışmalarında Çin ve Tayland ile işbirliği yapacağını açıkladı. Çin Merkez Bankası’nın geliştirdiği dijital yuanı yakından izlediğini söyleyen Hong Kong, kendi sınırları içerisinde de bu para biriminin kullanılmasını istediğini dile getirdi.

Hong Kong Merkez Bankası HKMA, sınır ötesi ödemelerde kullanılması amacıyla CBDC ve ödeme platformlarının geliştirilmesi hakkında Çin Merkez Bankası ve diğer bölgesel kuruluşlarla çalıştığını söyledi. Konuyla ilgili detaylar, Hong Kong Fintech Haftası’nda da gündeme geldi.

Fintech Haftası’nda dijital yuan da konuşuldu

2-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Hong Kong Fintech Haftası’nda Çin’in dijital merkez bankası parası olan dijital yuanı da konuşuldu. South China Morning Post’ta çıkan habere göre, konuşmacılardan Edmond Lau, Fintech konferansında HKMA’nın dijital yuanı yakından takip ettiğini ve CBDC’nin yaygınlaşmasını yakından gözlemlediğini söyledi. Ardından Çin’den gelen kişilerin Hong Kong’da nakit veya kredi kartıyla dijital yuan kullanabildiklerini aktaran Lou, şunları söyledi:

Eğer Çin Merkez Bankası gelecekte dijital yuanın Çin dışında da kullanılmasına izin verirse, Hong Kong sınırları içerisinde de Çin’in dijital merkez bankası parasının kullanılmaması için hiçbir sebep olmayacaktır.

Çin Merkez Bankası’ndan yeşil ışık geldi

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang de Hong Kong Fintech konferansına katılanlar arasındaydı. Aktarılanlara göre, Çin Merkez Bankası Başkanı Gang’in, konferansta yaptığı konuşmasında Çin Merkez Bankası’nın dijital yuanın dünya çapında kullanımının teşvik edilmesi ve benimsenmesi için diğer otoritelerle iş birliğine açık olduğunu ifade etti.

Yi Gang, konferansta dijital yuan ile 4 milyon işlem gerçekleştirildiğini de açıklamıştı. Yi Gang, Çin’de yapılan CBDC testlerinin başarılı olduğunu da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!