Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su XRP Güncellemesini Yorumladı: “Her Şeyi Değiştirecek!”

Ripple CTO’su David Schwartz, Twitter’da XRP Ledger için gelecek olan yeni güncellemenin her şeyi değiştireceğini açıkladı. XRP Ledger’in yeni Negative UNL güncellemesi; donanım, çeşitli internet problemleri, siber saldırı gibi nedenlerden ötürü çevrim dışı kalan veya hatalı çalışan doğrulayıcıları etkileyecek.

Ripple CTO’su, XRP Ledger için gelecek olan yeni güncellemenin her şeyi değiştireceğini Twitter üzerinde şirkete yöneltilen bir eleştiri sonrasında açıkladı. Ripple’a gelen bazı sert eleştirilere karşı kayıtsız kalmayan Schwartz, yapabileceği her şeyi yapmaya hazır olduğunu dile getirerek XRPL’nin yeni Negative UNL güncellemesini paylaştı ve bu güncellemenin her şeyi değiştireceğini söyledi.

Ripple, ağustos ayında XRP Ledger için yeni bir güncelleme yayınladığını duyurmuştu. Yeni XRP Ledger 1.6.0 sürümünün Ledger’in olumsuz şartlarda daha güçlü olmasını sağladığı, Ledger üzerindeki bazı hataların düzeltildiği ve çeşitli optimizasyonların yapıldığı aktarılmıştı. Ripple XRP 1.6.0 test ağında yapılan Negative UNL güncellemesi ise şirket CTO’su David Schwartz’a göre her şeyi değiştirecek ve aynı zamanda XRPL platformunun merkeziyetsizliğinin gelişmesini de sağlayacak.

XRP Ledger Negative UNL nedir?

XRP Leger’a gelen yeni güncellemenin henüz yayınlanmadığının paylaşıldığı haberde, güncellemenin Ripple 1.6.0 test ağında kontrol edildiği ifade ediliyor. Bu güncellemenin en büyük avantajı, herhangi bir kullanıcının çok rahat bir şekilde tek bir komutla birden fazla doğrulayıcı bulma şansına sahip olması ve bu doğrulayıcılara bağlanabilmesi olarak gösterildi. Negative UNL özelliğinin şu anda Devnet’te test etmek için kullanılabileceği de ayrıca belirtildi.

Ripple web sitesinde, XRPL Negative UNL’nin çevrim dışı veya hatalı çalışan doğrulayıcıları listelediği ve bu özelliği kullanan sunucuların hangi doğrulayıcıların çalışır durumda olduğunu analiz ederek kendisini o doğrulayıcılara göre ayarlayabildiği anlatılıyor. Böylece doğrulayıcılar çevrim dışı olsalar bile yeni bir ledger versiyonu kullanıma sunulabilecek. Bununla birlikte, Negative UNL’in ağda bulunan transfer işlemlerine herhangi bir etkisinin bulunmadığı da aktarılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!