Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Seçimi Kazanan Wyoming Senatörü ile ABD Senatosuna Giriyor!

ABD senatosunda Bitcoin (BTC) rüzgarı esecek gibi görünüyor. Açıklananlara göre 2013 yılında Bitcoin yatırımı yapmış olan Cynthia Lummis, ABD seçimleri sırasında Wyoming eyaletinin yeni senatörü seçildi.

Amerika Birleşik Devletleri 2020 seçim sonuçları açıklanmaya devam ediyor. Oy sayımında yavaş yavaş sonlara yaklaşılırken kripto para birimlerini ilgilendiren bir haber de Wyoming’den geldi. Buna göre şimdiki Başkan Donald Trump onaylı Cumhuriyetçi aday Cynthia Lummis, Senato için Wyoming’deki yarışı kazandı. Ancak işi daha heyecanlı kılan durum ise Lummis ve Bitcoin ilişkisi.

Bitcoin Wyoming Senatörü ilişkisi, aileden geliyor

Lummis, 2013 yılında Bitcoin ile alakalı birkaç yorum yapmıştı. O zamanki açıklamalarına göre Lummis için Bitcoin, sınırlı arzı sebebiyle cazip bir tasarruf aracıydı. Yeni senatör, 2013 yılında BTC yatırımı yaparak Bitcoin’i desteklemeye başladı. Bitcoin’in o dönemki fiyatı 300 dolardı.

3 Ocak 2021’de yemin ederek görevine başlamaya hazırlanan Cynthia Lummis’in kripto paralarla ilişkisinin ise damadı Will Cole ile olan yakınlığından geldiği düşünülüyor. Cole, şu anda bir kripto para finansal hizmetler şirketi olan Unchained Capital‘da Baş Ürün Sorumlusu olarak görev yapıyor.

Lummis, Wymoing tarihinde ABD Senatörü olarak görev yapan ilk kadın olacak. Ayrıca 2013’teki Bitcoin yatırımı göz önüne alındığında Lummis’in Senato’daki ilk Bitcoin savunucularından biri olacağı da ihtimaller arasında sayılıyor.

ABD seçimleri kapsamında çeşitli kampanyalar yürüten Chnythia Lummis, teknoloji ile olan yakınlığını kampanyalarına da yansıtmıştı. Kampanyalarında uranyum madenciliği ve karbon yakalama teknolojileri üzerinde duran Lummis, kampanya boyunca silahlanma ve kürtaj yasağı gibi tepki çekecek mesajlar da verdi.

Trump, erken zafer ilan etti

Henüz seçimler sonuçlanmamış olsa da Amerika Başkanlık Seçimleri için iki güçlü adaydan biri olan Donald Trump, büyük bir duyuru yaparak erken zafer ilan etti. 2016 yılından beri ABD Başkanı olan Trump, kendi iddiasına göre bir dört sene daha ABD Başkanı olmaya devam edecek. ABD Başkanlık Seçimleri henüz sonuçlanmadığı için bu söylemler sadece iddiadan ibaret olsa da BTC/USD, bu iddiadan sonra 13 bin 500 dolara düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!