Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Vadeli İşlemlerindeki Açık Pozisyon Sayısı Yükselişe Geçti

Bitcoin vadeli işlemlerinde bulunan açık pozisyonlar 3 Kasım tarihinde 5 milyar doların üzerine çıktı. Bu yükseliş, bazı uzmanlar tarafından Bitcoin fiyatı için bullish bir gösterge olarak yorumlandı.

Decrypt’ten Jeff Benson’ın paylaştığı haberde, Bitcoin vadelilerinde bulunan açık pozisyonların tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5.7 milyar dolara yaklaştığı söylendi. Haberde, 3 Kasım 2020’de 5.4 milyar dolara ulaşan açık pozisyonların Bitcoin için bullish bir sinyal olabileceği ifade edildi.

bitcoin-vadeli

Bununla birlikte Messari’nin yayınladığı bir rapordan da bahsedildi. Messari, paylaştığı raporda Bitcoin’in 2020 yılı içerisinde gördüğü fiyat değişimlerinden bahsederek ABD başkanlık seçimlerinin küresel ekonomiye yapacağı etki üzerinde durdu. Rapora göre, ABD seçimleri nedeniyle piyasalarda görülen volatilite, Bitcoin fiyatında bir düşüşe yol açabilir. Ancak Bitcoin’de görülen fiyat artışıyla birlikte açık pozisyon sayısının artmasının Bitcoin’de bir yükselişe de işaret ediyor olabileceği raporda belirtildi.

Skew verileri başka neler söylüyor?

Skew, Bitcoin vadeli işlemleri ve açık pozisyonlarına dair bazı grafikler paylaştı. Grafiklerde, Bitcoin vadelilerinde bulunan açık pozisyonların borsalardaki dağılımı ve hacmi görülüyor. İlk grafikte Bitcoin vadelilerindeki açık pozisyonların sırasıyla OKEx, Binance, CME, BitMEX, Bybit, Huobi, Deribit, FTX, Bitfinex, Kraken, Bakkt ve CoinFlex borsalarında yoğun olarak bulunduğu paylaşıldı.

bitcoin-vadeliİkinci grafikte ise son 24 saat içerisinde gerçekleşen Bitcoin vadeli işlemlerin hacmi gösteriliyor. En yüksek işlem hacmi sırasıyla Binance, Huobi, OKEx, Bybit, BitMEX, bitFlyer, FTX, Deribit, CME, Kraken, Bakkt, CoinFlex ve Bitfinex borsalarında gerçekleşmiş.

bitcoin-vadeli

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!