Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatı 100 Gündür 10 Bin Dolar Altına Düşmedi!

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), geçtiğimiz son üç ay içerisinde sergilediği performans ile yeni bir rekora imza attı. Bitcoin fiyatı boğaların desteği ile birlikte 100 gün boyunca 10 bin dolar üstünde kaldı. BTC fiyatı daha önce 10 bin dolar seviyesinin üstünde bu kadar uzun süre tutunmayı hiç başaramamıştı.

Mart 2020’de 3 bin 700 dolara kadar düşen Bitcoin (BTC) fiyatı o tarihten sonra emtia ve hisse piyasaları ile birlikte yükselmeye başladı. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte iyice değerlenen Bitcoin, haziran ayının sonuna gelindiğinde psikolojik bir bariyer olduğu düşünülen 10 bin dolar barajını aştı. Ve o tarihten beri bu barajın üstünde kalmayı başardı.

100 günlük rekor kırıldı

Bitcoin fiyatı haziran ayının başında da 10 bin doları test etmişse de bu seviyenin üstünde tutunmayı başaramadı. Fakat ay sonuna bu noktanın üstüne çıkan BTC, 27 Haziran tarihinden beri 10 bin doların üstünde kaldı.

bitcoin-fiyati-haziran-kasim

Güncel grafiklere bakıldığında BTC/USD paritesinin 100 gündür 10 bin doların üstünde durduğu görülebiliyor. Bu Bitcoin’in hem yeni bir rekor kırdığı hem de 2017’deki boğa koşusunda kırılmış rekora iyice fark attığını gösteriyor.

Bitcoin fiyatı Aralık 2017’nin başında 10 bin doların üstüne çıkıp, bu yükselişi sürdürerek neredeyse 20 bin dolara kadar yükseldi. Fiyat Ocak 2018’in sonuna kadar 10 bin dolar üstünde kaldı. Fakat Bitcoin, 62 gün boyunca 10 bin doların üstünden işlem gördükten sonra bu seviyenin atlına düştü.

Bitcoin fiyatı 31 Temmuz 2017 tarihinde de 10 bin dolar üstüne çıkmış ancak bu seviyenin üstünde yalnızca 28 gün boyunca kalmayı başarmıştı.

Piyasadaki genel durum

CoinGecko verilerine göre bugün sabaha karşı 14 bin doları gören ve böylece son 16 ayın fiyat rekorunu kıran Bitcoin, an itibarıyla 13 bin 700 dolardan işlem görmekte. Bitcoin fiyatındaki bu ani dalgalanmanın ABD’deki başkanlık seçimlerinden kaynaklandığı düşünülmekte.

Bu sırada Bitcoin’in piyasa dominansı yüzde 61’den yüzde 63’e kadar çıktı ve an itibarıyla yüzde 63.3 düzeyinde. Kripto para piyasasının toplam değeri 400 milyar dolarken bunun 250 milyar dolarından fazlası Bitcoin; geri kalanı ise altcoin kaynaklı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!