Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Donald Trump Zafer Açıkladı: Bitcoin İçin Ne İfade Ediyor?

ABD başkanlık seçimleri tam gaz devam ederken Donald Trump büyük bir duyuru yaparak zafer ilan etti. Trump’ın bu açıklaması büyük tartışmalara yol açmışken bunun Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasını nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu. Bazı büyük eyaletlerdeki oy sayımı devam ederken Bitcoin fiyatı için ufukta ne gibi gelişmeler var?

Piyasaların gözü ABD başkanlık seçimlerine dönmüşken Donald Trump iddialı bir konuşma yaptı ve zafer ilan etti. 2016 yılından beri ABD Başkanı olan Trump, kendi iddiasına göre bu görevi dört yıl daha sürdürme hakkı kazandı. Trump, halka yaptığı konuşmasında “Oylamanın sonlandırılmasını istiyoruz… Ülkemizi rezil ediyoruz… Seçimi kazanmaya hazırlanıyorduk ve açıkçası; kazandık da” ifadelerini kullandı. BTC/USD bu ifadeler sonrası 13 bin 500 dolara düştü.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1323864021167198209

Donald Trump böyle iddialı bir açıklama yapmış olsa dahi insanlar seçimin hala sonuçlanmadığını hatırlatıyor. Büyük eyaletlerdeki oy sayımının devam ettiği, buna ek olarak posta oylarının ilerleyen günlerde sayılmaya devam edileceği biliniyor. Buna ek olarak, Donald Trump zafer ilan ettikten saatler sonra bir tweet daha yayınlayarak “önde olduğum eyaletleri mucizevi bir şekilde birer birer kaybetmeye başladım” ifadelerini kullandı ve bazı eyaletlerde geriye düşmüş olmasının ‘ilginçliğine” değindi.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1324004491612618752

Bitcoin fiyatı için kısa vadede ne söylenebilir?

ABD başkanlık seçimlerinin Bitcoin, altın, hisse, döviz piyasalarını nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusuydu. Bitcoin analistleri Trump zafer ilan etmişken yatırımcıları kısa vadede nelerin beklediği ile ilgili tahminlerde bulunmaya başladılar.

Michael van de Poppe, Bitcoin için 13 bin 700 – 14 bin 200 dolar aralığının direnç bölgesi olduğunu, Bitcoin’in bu bölgeyi aşması halinde 20 bin dolara kadar ilerleyebileceğini söyledi. Fakat analist bu aşamada bu bölgeyi aşmanın çok zor olduğunu, hatta Bitcoin’in bu bölgeyi tek denemede aşmasının muhtemel olmadığını ekledi. Analist bu yüzden kısa vadede bir düzeltme görülebileceğini açıkladı. Ancak uzun vadede haftalık ve aylık grafiklerin bullish olduğunu hatırlattı.

michael-bitcoin-btc-analiz-secim
Michael’ın çizdiği genel Bitcoin (BTC) grafiği, Kaynak

TimelessBeing adlı farklı bir analist de yatırımcıları piyasada yaşanabilecek ani bir düşüşe karşı uyardı. Bu analist borsalara giren ortalama Bitcoin miktarının artık tehlikeli seviyelere çıktığını açıkladı. Bu, Michael’ın uyardığına benzer bir düzeltme ile sonuçlanabilir.

Bitcoin fiyatı için uzun vadede ne söylenebilir?

Bitcoin için kısa vadede düşüş uyarısı verilse bile insanların uzun vadede bullish olmayı sürdürdükleri söylenebilir. Bunun için sunulabilecek pek çok farklı veri olsa da insanlar Bitcoin fiyatının özellikle başkanlık seçimleri bittikten sonra yükselmeye başladığını vurguluyor. Kripto para araştırma firması Messari ekibinden Ryan Watkins, paylaştığı bir grafik ile Bitcoin fiyatının başkanlık seçimleri sonrasında nasıl bir performans sergilediğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!