Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CM: Bitcoin Madencileri Fiyatı Artık Daha Az Etkiliyor

CoinMetrics’in yayınladığı raporda, Bitcoin madenci faaliyetlerinin Bitcoin (BTC) fiyatı ve ağı üzerinde eskisi kadar etki sahibi olmadığı gösterildi. Rapora göre, Bitcoin halving sonrasında madencilerin sahip olduğu BTC arzının düşmesi ve madencilere gelen para akışının azalması, madencilerin Bitcoin üzerindeki etkilerini kademeli olarak azalttı.

CoinMetrics, Bitcoin (BTC) madenci davranışlarını ve faaliyetlerini ölçen raporunda, madenci faaliyetlerinin Bitcoin fiyatı üzerinde eskisi kadar büyük bir etkisinin bulunmadığı söylendi. Madenci adresleriyle etkileşim kuran hesapların faaliyetlerinin ve etkilerinin incelendiği raporda, Bitcoin madencilerinin yine de ağ üzerinde kilit rol oynamayı sürdürmeye devam ettikleri vurgulandı.

bitcoin-btc-fiyatıMadenciler 383 bin BTC topladı

Raporda, madencilik faaliyetlerinin ilk günlerinden bu yana aktif olarak madencilik yapanların büyük miktarda Bitcoin’i kontrol ettikleri ve 383 bin BTC toplamayı başardıkları aktarıldı. Aynı zamanda madencilerin sahip olduğu BTC arzında bazı sıçramalar olduğu da söylendi. Örnek olarak 16 Ağustos 2012 tarihinde 500 milyona yakın BTC’ye sahip bir balinanın blok 194.256’dan ödül alması sırasında yaşanan arz sıçraması gösterildi.

bitcoin-btc-fiyatı

Madencilerin likidite üzerindeki etkilerinin azaldığını Conitelegraph da haberinde paylaştı. Rapor, blok ödülleriyle ilişkili olan adresler arasındaki transfer akışını ölçmenin madencilerin Bitcoin likiditesi üzerinde daha az etkiye sahip olduğunu ortaya koydu. Ek olarak; madencilerin harcamaları, kazançları ve kayıplarının dolar temelli değerlendirildiği için bu ölçümlere bakıldığında da madencilerin hem dolar hem Bitcoin bazındaki faaliyetlerinin artışta olduğu gösterildi.

bitcoin-btc-fiyatıCoinMetrics, madencilere dair bazı metriklerin Bitcoin ağı üzerindeki etkisinin yavaş yavaş azaldığını gösteriyor olduğunu, ancak madencilerin Bitcoin arzının önemli bir bölümünü kontrol ettiklerini göz ardı etmemek gerektiğini söyledi. Bununla birlikte, madencilerin ağ üzerindeki faaliyetlerde hala söz sahibi olduklarının da altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!