Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Card İçin İlk Görüntüler: Türkiye’ye Gelir mi?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, bugün Binance Card ile ilgili bir paylaşım yaptı ve ilk denemelerin başarıyla sonuçlandığının mesajını verdi. Binance Card’ın kullanıldığı bir videoyu yayımlayan Zhao, bunu “iyiymiş!” yorumuyla paylaştı. Bunun ardından kripto para takipçileri bu kartın Türkiye’de kullanılıp kullanılamayacağını merak etmeye başladılar.

Binance bu yılın nisan ayında Binance Card adlı, banka kartına benzer bir kart çıkaracağını açıkladı. Kart sahipleri borsanın mobil uygulamasını kullanarak bakiyelerini bu kartla eşleştirebiliyorlar. Binance Card bunun ardından insanlara banka kartı kullanırmış gibi Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) kullanma imkanı tanıyor.

Binance Card’a genel bir bakış

Binance Card kullanıcıları günlük hayatlarında yapacakları alışverişin ödemesini doğrudan bu kart aracılığıyla yapabiliyorlar. Binance’in açıklamalarına göre kart, işlem sırasındaki kullanıcının bakiyesindeki kripto parayı anlık olarak çekiyor. Kullanıcılar bu kartı 200 farklı bölgede toplamda 46 milyon farklı noktada kullanabiliyor.

Borsanın açıklamalarına göre insanlar bu kartı günlük alışverişlerini yapmak, faturalarını ödemek, hediye almak vs. gibi birçok farklı amaç için kullanabiliyorlar.

İlk görüntüler geldi: Türkiye’ye gelir mi?

Binance’in Hollanda’daki şubesi bugün yaptığı bir paylaşımla Binance Card’a dair ilk görüntüleri yayımladı. Temassız ödeme özelliği bulunan bu kartla saniyeler içerisinde işlem yapılabildiği görüldü. Binance CEO’su bunu “iyiymiş!” yorumuyla paylaştı. Bu sırada Binance Card’ın kısa süre içerisinde tüm Avrupa’ya dağıtılacağı mesajı verildi.

Yerli kripto para camiasının tanındık ismi Alp Işık, Zhao’nun paylaşımına “Türkiye’ye ne zaman geliyor?” sorusuyla yanıt verdi. Buna benzer bir soru Binance’in Türkiye şubesinin Twitter hesabı tarafından da soruldu. Fakat henüz ne Binance ne Zhao konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!