Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) İşlemleri Bu Şekilde İptal Edilebilecek

Kirobo, Ethereum (ETH) işlemleri için iptal etme özelliği getiren yeni bir hizmet sunmaya başladıklarını duyurdu. Ethereum ağında yapılan parasal işlemlerin geri alınmasını sağlayan bu uygulamayla birlikte kullanıcıların gönül rahatlığıyla ödeme yapabilecekleri söylendi.

Ethereum (ETH) ağında gerçekleşen işlemler, İsrail merkezli blockchain şirketi Kirobo’nun duyurduğu yeni hizmetle birlikte artık iptal edilebilecek. Bitcoin için de uygulanan bu hizmet, Ethereum kullanıcıları için de uygulanmaya başladı. Bu hizmetle birlikte artık Ethereum kullanıcıları işlemlerini geri alabilecekler. Ethereum Undo isimli bu yeni servis, şimdilik yalnızca ETH işlemlerini destekleyecek.

Ethereum Undo nasıl çalışıyor?

Kirobo web sitesinde, parasal işlemlerde görülen gereksiz risklerin önlenmesinin hedeflendiği belirtiliyor. Kirobo, sağladığı bu hizmetle para transferlerine yeni bir koruma sistemi getiriyor. İşleyişi ise şu şekilde anlatılıyor:

Alıcının karşıdan gelen para transferini almak için bir işlem kodu girmesi gerekir. İşlem kodu girilmediği takdirde ya da yanlış girilirse parayı gönderen kişi yapılan transferi istediği zaman iptal edebilir. Para transfer işlemleri diğer platformlarda olduğu gibi çalışır, fakat transferin onayı için işlem kodu adımı sisteme eklenmiştir.

Bahsi geçen işlem kodu alıcıya telefon, SMS veya diğer belirlenen bir yöntemle gönderilir. Alıcının aktarılan parayı alabilmesi için gerekli kodu mutlaka sisteme girmesi gerekir. Eğer kod doğruysa, transfer işlemi tamamlanır. Doğru kod sisteme girilene kadar gönderici transfer işlemini iptal edebilir.

Kirobo CEO’su neler söyledi?

Decrypt’in haberinde aktarılanlara göre, Kirobo CEO’su Asaf Naim kullanıcıların para aktarırken yaşadığı endişeyi azaltmayı hedeflediklerini ve sektörün böyle bir çözüme ihtiyaç duyduğunu söyledi. Asaf Naim, Ethereum Undo’nun Metamask üzerinden çalıştığını ve WalletConnect protokolünü destekleyen cüzdanların tümünde kullanılabildiğini belirtti. Yeni sistemin önceliğinin Ethereum işlemleri olduğunu, ERC-20 tokenlarının ise daha sonra desteklenmesinin planlandığını da ekledi.

Naim, aynı zamanda Ethereum Undo’nun özellikle man-in-the-middle (MITM) adı verilen ve iletişimi engelleyen bir tür siber saldırıya karşı da koruma sağladığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!