Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Sequoia Capital’i Dava Ediyor!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance‘nin CEO’su, ününe verilen hasar nedeniyle Sequoia Capital‘in bir birimine dava açtı. CoinDesk‘in aktardığı habere göre bu hamle risk sermayesi firması tarafından CZ aleyhinde açılan dava sonrası geldi. Sequoia Capital’in Binance kripto para borsasına dava açmasının arkasında yatan neden ise geçtiğimiz yıl kötü sonuçlanan bir fonlama oldu.

Sequoia tarafından sözleşme ihlali iddiasıyla açılan dava geçtiğimiz Aralık ayında Hong Kong Uluslararası Arabuluculuk Merkezi ile çözüme kavuşturulmuştu. Kripto para milyarderi CEO ise açtığı davada kendi borsası için uygun bir değerlemede para toplamasını engelleyen Sequoia’nın, borsanın ününe zarar verdiğini iddia ediyor.

Aynı Binance gibi Sequoia da kendi alanında en büyük ve en çok tanınan risk sermaye firmalarından birisi. Silikon Vadisi merkezli firma küresel çapta 22 fonu işletmekte ve şimdiye kadar 15.3 milyar dolarlık fon toplamayı başardı. Changpeng Zhao’nun dava ettiği birim ise Sequoia Capital Çin birimi olarak biliniyor.

Binance bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde yaşanan 7.000 BTC’nin hacklenmesi olayında da ciddi bir yara almış ancak bunu çabucak kendi sigorta fonu SAFU’dan karşılayarak zararını telafi etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment