Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Bitcoin ATM Firması Hizmetlerini 21 ABD Eyaletine Genişletiyor

Geçtiğimiz tarihlerde süpermarketlerden Bitcoin ve kripto para birimi alım satımı için çok sayıda stant kuran ve gündeme gelen Coinstar, görünüşe göre genişleme kararı aldı ve hizmetlerini başka eyaletlere de açacak.

Çarşamba günü yapılan duyuruya göre Coinstar’ın hizmet sınırı ABD’nin 21 eyaletine kadar genişletildi ve blockchain startup firması Coinme ile yapılan ortaklık gereği artık 2.200’den fazla noktada nakit para ile Bitcoin alımı mümkün. Hizmet geçtiğimiz aya kadar 19 eyaletteki 2.100 konumda mevcuttu

Kullanıcılar bu kripto para noktalarından 2.500 dolara kadar ABD doları ile kripto para alımı yapabilmekteler. Coinstar CEO’su Jim Gaherity konu hakkında yaptığı açıklamada bu hizmetin oldukça olumlu bir tepki aldığını ve hem tüketicilerden hem de perakende ortaklardan ”inanılmaz talep” geldiğini açıkladı.

Coinstar ilk olarak bu yılın Ocak ayında Kaliforniya içerisindeki Safeway ve Albertsons firmalarından Bitcoin satın alımını mümkün hale getirmek için Coinme ile ortaklık imzalamıştı. Hizmete yoğun talep olduğu belirtilse de, Coinme ve Coinstar cihazlarının çok fazla kişisel bilgi talep ettiği ve bunları yaparken uzun süre beklemek gerektiği kullanıcılar tarafından belirtilen dezavantajlardan birkaçı. Özellikle uygulanan KYC ve AML prosedürlerinin aşırılığına değinen kullanıcılar, e-posta adresi, telefon numarası, isim, kimlik doğrulaması ve bir öz çekim fotoğrafı istenmesi yüzünden adeta ‘yorulmuş’ durumdalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment