Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su 300 Milyon Dolarlık Terra Yatırım İddialarına Cevap Verdi

Binance CEO’su CZ yaşanan Terra krizi ile ilgili yaptığı açıklamalara yenisini ekleyerek geçtiğimiz haftayı değerlendirdi. Sosyal medyada Binance hakkında dönen söylentilere cevap vererek, Binance Labs’ın UST’ye yatırım yapmadığını ve elinde UST bulunmadığını söyledi.

Binance CEO’su CZ, Terra’nın 1 dolara sabit olması gereken UST’sinde yaşanan krizden önce hacim olarak ilk 10 kripto para arasında yer alan proje hakkında yaptığı açıklamalara bir yenisini ekledi. Yaptığı açıklamada Binance’in yatırım birimi olan Binance Labs‘ın Terra yatırımı ve kripto topluluğu hakkında bilgiler verdi.

CZ’nin resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda “Geçtiğimiz hafta kripto para topluluğu için bir dönüm noktasıydı. Sektörde ciddi bir konuma sahip büyük bir projenin hızla düşüşüne şahit olduk.” dedi.

“Twitter’da dolanan yalanlara cevap vermeliyim”

Twitter’da Binance’in Terra’ya 300 milyon dolar yatırım yaptığı iddiaları üzerine CZ:

“Binance Luna’nın fon toplama sürecinin 2. turuna katılmadı ve bu süreçte herhangi bir UST elde etmedi. UST’ye yatırım yapmadı ve sahip olmadı. Yapılan yatırım Binance Labs tarafından 2018’de Terra’ya 3 milyon dolarlık yatırımdan ibaret. UST ise bizim yatırımımızdan çok sonra ortaya çıkan bir proje.

Binance Labs son 4 yılda yüzlerce farlı projeye yatırım yaptı. Bu projelerden bazıları başarıya ulaşırken, bazıları ise ulaşamadı. Yatırım yapmanın doğası budur.” diyerek yaptıkları yatırımların yaklaşımlarını ve detaylarını ifade etti.

“Tweet’lerimin sebebi Terra topluluğunu desteklemek”

Son günlerde Terra topluluğunu desteklemek için çok uğraştığını söyleyen CZ:

“Tweet’lerimde kişisel soru işaretlerime değiniyorum. Yeni coin basmak, forklama değer yaratmaz. Tekrardan satın almak ve alınanları yakmak değer yaratır. Ayrıca fonlar proje ekibinin sahip olabileceği şeyler değildir. Bu konuda ekipten daha fazla şeffaflık bekliyorum.

Projenin ve ekibin küllerinden yeniden doğmasını umuyorum. Terra için seçilecek ve uygulanacak çözüm ne olursa olsun, biz topluluğu desteklemek için her zaman çabalayacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!