Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’su: Bitcoin’in Ödeme Aracı Olarak Bir Geleceği Yok

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in CEO’su Sam Bankman Fried, Bitcoin’in ödeme aracı olarak bir geleceğinin olmadığını düşünüyor.

16 Mayıs tarihinde Financial Times’ın yaptığı habere göre FTX CEO’su, Bitcoin’in verimsizliği ve çevresel faktörlerden dolayı ödeme aracı olarak bir geleceğinin olmadığını söyledi.

Sam Bankman Fried, Bitcoin’in temelinde bulunan blockchain sistemindeki Proof-of-Work (PoW) mekanizmasının ödeme işlemlerinde ihtiyaç duyulacak milyonlarca işlemle başa çıkamayacağını düşündüğünü belirtti.

Ayrıca CEO:

Bitcoin ödeme ve ölçeklendirme ağı değildir.

açıklamalarında bulundu.

El Salvador Bitocoin’i yasal para birimi olarak kabul etmişti ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan araştırmalara göre günlük hayatta bitcoin kullanımı oldukça düşük seviyede bulunuyor.

 

Ayrıca Cambridge Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre Bitcoin madenciliği, Norveç ve İsveç dahil olmak üzere birçok ülkeden daha fazla elektrik tüketiyor.

104 yıllık dergi ve dijital yayıncı olan Forbes’in, kripto para piyasasındaki milyarderleri açıkladığı listede FTX’in CEO’su ve kurucu ortağı 30 yaşındaki Sam Bankman-Fried 24 milyar varlığıyla 2. sırada yer alıyordu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!