Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Bitcoin ve Kripto Para Regülasyonlarına Dair Konuştu: Uyumlu Olmalı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kripto para sektörünün düzenlemeye ihtiyaç duyduğuna ancak bu düzenlemelerin kripto paraların doğasıyla uyumlu olması gerektiğini dile getirdi.

Binance CEO’su CZ 24 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) kripto para piyasalarının düzenlenmesinde zaman faktörü üzerine yazdığı bir yazıya atıfta bulunarak kripto para regülasyonlarına dair bazı ifadeler dile getirdi. CZ, regülasyonların kullanıcı güvenliği ve sektörün ilerlemesi için gerekli olduğunu savunmaya devam ederken regülasyonların sektörün doğasıyla uyumlu olmasının önemine dikkat çekti.

CEO, regülasyonların küresel olarak tutarlı ve uyumlu hazırlanması gerektiğini ve kullanıcı deneyimi zorlaştırıcı yönde etkilememesi gerektiğini belirtti. Doğrudan yasaklamaların kullanıcıları regülasyonlardan uzak ve kayıtsız kuruluşlara itebileceğine dikkat çeken CEO, bu durumun beklenilenin ötesinde kullanıcı mağduriyetleri yaratabileceğini ifade etti.

Dijital varlık hizmet sağlayıcılarının lisanslı, kayıtlı ve yetkilendirilmiş olmaları gerektiğini savunan CZ, bunların yanı sıra kayıt ve lisans gerekliliklerinin de iyi tanımlanmış olmasının hayati bir önem taşıdığını vurguladı. Öte yandan birden fazla işlevi yerine getiren kuruluşların ek düzenlemelere ve şeffaflık, beyan gerekliliklerine tabi olması gerektiği de CZ’nin görüşleri arasında yer aldı.

CEO, stablecoinlerin piyasalar için büyük bir önem taşıdığını bu sebeple potansiyellerinden yararlanmak ve piyasa bütünlüğünü sağlanmak için düzenlemeleri gerektiğini de dile getirdi.

Düzenleyicilerin izin verilen faaliyet kapsamını genişlettikçe kullanıcı koruması ve pazar bütünlüğünün artacağını iddia eden CZ, daha önce ticareti, sağlık, internet ve medikal sektöründe bunun örneklerine rastlandığını da aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!