Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Altyapı Şirketi Bitcoin Madenciliği İçin 125 Milyon Dolar Topladı

Kripto altyapı şirketi Blockstream, Bitcoin (BTC) madencilik hizmetlerini genişletebilmek için 125 milyon dolarlık finansman topladı.

Blockstream, Bitcoin madenciliği barındırma hizmetlerini genişletmek için 125 milyon dolarlık dönüştürülebilir senet ve kredi finansmanı sağladı. 2021 yılında B serisi finansman turunda 3,2 milyar dolar değerlemeyle 210 milyon dolarlık yatırım alan Şirket, yeni sermayeden elde edilen geliri büyük ölçekli barındırma hizmetlerine yönelik güçlü talebi karşılamak ve madencilik tesislerini genişletmek için kullanacağını söyledi.

Sektör genelinde yaşanan mevcut güç kapasitesi sıkıntısı nedeniyle şirketin güvenilir hizmetlerine olan talebin yüksek kalmaya devam ettiği vurgulayan Blockstream Başkanı Erik Svenson, başarıyla sonuçlanan kredi finansman turu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu finansman turu sayesinde, 2021 Seri B ile yarattığımız gelir artışını hızlandırmaya devam ediyoruz. Bu finansmanlar sayesinde geleceğe yönelik altyapı oluşturma şansı buluyoruz. Kurumsal Bitcoin madencileri için riski azaltmaya ve kurumsal kullanıcıların dünyanın en güvenli, sağlam ve ölçeklenebilir blokzinciri olan Bitcoin üzerinde sağlıklı bir şekilde faaliyet göstermesine olanak tanıyoruz.

Blockstream tarafından sunulan barındırma hizmeti, veri merkezlerinin kripto madencilerine sağladığı bir hizmettir. Bir bulut madencilik türevi olan bu sistem sayesinde müşteriler madencilik ekipmanlarına yüklü miktarda para harcamak zorunda kalmadan madencilik hizmetinden bir aracı sayesinde faydalanmış olur. Blockstream’in şu anda geliştirme hattında 500 megawatt‘ın üzerinde kapasitesi bulunuyor ve şirketin faaliyetleri ayrıca Core Lightning ve Layer-2 gibi teknolojilerine de uzanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!