Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’dan Kripto Para Şirketlerine İyi Haber: Beklenen Oylama Gerçekleşti

Fransız Senatosu, kripto para ekosisteminin baskıları sonucunda ülkede faaliyet gösteren kripto para şirketlerinin lisanslanmasına dair duruşunu yeni oylama ile birlikte yumuşattı.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Fransız Senatosu Finans Komitesi Üyesi Herve Maurey, kripto para şirketlerinin lisans olmadan faaliyet göstermesine olanak tanıyan bir maddeyi yürürlükten kaldırılması ile ilgili bir önergeyi meclise sunmuştu. Ancak şartların ağır olması üzerine Fransız Ulusal Meclisi’nde 24 Ocak tarihinde yapılan oylama neticesinde Fransa’da faaliyet gösteren kripto para şirketlerinin ülkenin özel kripto para lisansını alma zorunluluğuna dair çağrıları yapılan oylama ile yumuşatma kararını aldı.

Meclis, kripto para şirketlerinin ülkenin finansal otoritesine (AMF) kaydolmanın yanı sıra 2024 yılından itibaren tüketici koruma yasalarına uyum sağlamalarına karar verdi. Önerge 61 lehte, 33 aleyhte oy ile kabul edildi.

Ekosistem aktörleri, lisansın yalnızca zor olmadığını aynı zamanda lisanslamaya tabi olmak için verilen zamanında oldukça kısıtlı olduğuna değindi. Değişikliğin mimarlarından Senatör Labaronne konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

AB’nin diğer üyeleri MiCA’ya hazırlanırken Fransa’nın kendi özel kripto lisansını zorunlu hale getirmesi tüketicileri koruma hedefine ulaşmasında etkisiz olacaktır. Yapacağımız bu değişiklikle gelecekteki kayıtlar için daha güvenilir aktörlere erişirken yalnızca kayıt ve AMF’den tam kripto para lisansı alma arasındaki orta yolu tercih etmiş olacağız.

Alınan yeni kararla birlikte daha öncelerde lisans gerekliliklerinin ağır olması nedeniyle ülkede faaliyet gösteren ve yalnızca AMF’e kaydolarak operasyonlarını devam eden şirketler kripto para şirketleri faaliyetlerini devam ettirebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!