Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Changpeng Zhao: Bitcoin Yüzde 70 Düşüşten Sonra Hala İyi Pozisyonda

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ın kurucusu Changpeng Zhao (CZ), Bitcoin ‘in 2017 boyunca yaşadığı güçlü yükseliş göz önüne alınırsa, 2018‘in başından beri yaşadığı %70’lik düşüşten sonra bile hala iyi pozisyonda olduğunu ifade etti.

Kripto Piyasası Her Yönden Daha İyi

Ocak ayından 2017’nin Aralık ayına kadar olan sürede, Bitcoin fiyatı 890 dolardan 20.000 dolara çıkmış ve %2150’den daha fazla yükselmişti. 2017 ortaları ile kıyaslama yaptığımızda, bitcoin hacmi beş kat artmış ve piyasadaki yatırımcılardan çok fazla talep almaya başlamıştı.

İsviçre‘nin Zug kentinde bir kripto para araştırmacısı ve muhabiri olan Bianca Chen ile röportaj yapan CZ, kripto para sektörünün bir yıl önceye kıyasla her açıdan daha iyi olduğunu söyledi. Her açıdan derken bunun içerisine alt yapıyı, fiyatı, hacmi ve yaygın ilgiyi de kattı.

”Şimdi kontrol ettim, btc fiyatı bir yıl önce 2500 dolardı, şimdi ise 6800 dolar. BTC’nin ticari hacmi bir yıl önce 780 milyondu, şimdi ise 3.4 milyar. Gördün mü”

2017 yılının ortalarında, kripto para sektörü hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar için düzgün bir alt yapıya sahip değildi. Haziran ayı itibariyle, kripto piyasası Coinbase Custody isimli kurumsal bir platforma kavuştu.

JPMorgan, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi büyük firmalar kendi müşterilerinden çok fazla sayıda kripto para talebi aldıklarını belirtmiş ve buna karşılık vermek için aralarında kripto para ticari masalarının ve kripto para borsalarının olduğu planlarını halk ile paylaşmışlardı. Bu gibi büyük firmaların en çok beklediği şey ABD içerisinde düzenleme konusundaki belirsizliğin bir an önce çözüme kavuşması.

Çok daha yakın bir zaman önce, Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein katıldığı Economic Club of New York konferansında, hükümet tarafından işletilen itibari para birimleri finansal sistemi domine edebiliyorsa, konsensüs para birimlerinin de dominant bir değişim aracı olarak ortaya çıkabileceğini ifade etmişti.

Buna ek olarak Blankfein, kripto para birimlerinin sırf yeni prensipler ve felsefeler üzerine kurulu olmasından dolayı işe yaramayacağını düşünmenin çok küstahça olduğunu söylemişti.

Peki Bitcoin Bundan Sonra Nereye Gidecek?

2014 yılındaki düzelmeye benzer olarak, 2018 yılındaki bitcoin düşüşü de bireysel yatırımcı balonu yüzünden gerçekleşti. Kripto para birimlerinin bankalar, önde gelen ekonomiler ve ABD, Japonya, Güney Kore gibi hükümetler tarafından kullanılmaya başlanması sıradaki FOMO’yu, kaybetme korkusunu, ortaya çıkaracak ve büyük yatırımcılar ile kurumlar Bitcoin’e akın etmeye başlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment