Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Changpeng Zhao: Ülkelerin Malta’yı Örnek Alması Lazım

Binance CEO’su Changpeng Zhao, katıldığı bir etkinlikte, şirketin geldiği nokta ve büyüme hikayesinden bahsederken, genel manada kripto para piyasalarındaki durum ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Zhao, Binance’in bu kadar kısa sürede neden bu kadar büyüdüğü ile ilgili bilgiler verirken, borsanın bu denli çabuk tanınması ve sevilmesi konusunda ‘şanslı’ olduklarını belirtti. Zhao, bununla birlikte her şeyin şans ile olmadığını ve Binance olarak müşterilere en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını kaydetti.

Zhao, sektördeki rakiplerine de bir nevi göz dağı verirken, Binance’in kullandığı iş modellerinin kullanılması gerektiğini belirtti ve buna sebep olarak da şirketin yakaladığı büyük başarıyı gösterdi.

Zhao, müşterilerin en büyük veli nimetleri olduğunu söylerken, borsanın boyutu ne olursa olsun ilk günkü etik prensiplerinden hiç vazgeçmediklerini belirtti. Zhao, ayrıca borsada koinleri listelemek için astronomik paralar istedikleri yönündeki iddiaların ise gerçekle hiçbir alakası olmadığını belirtti ve girişimlere gayet normal fiyatlardan bu fırsatı sunduklarını belirtti.

Güney Kore piyaası ile ilgili konuşan Zhao, ülkede kripto paralara karşı ciddi bir ilginin olduğunu ve kripto paraların özgür bir şekilde dolaşımda olduğunu belirtti. Hükümet yetkililerinin de desteği ile bu ülkeden çok kaliteli projeler çıktığını belirten Zhao, kripto para değişimini başlatmayan ya da buna karşı çıkan politikacıların da yakın dönemde hiç bir şekilde iş bulamayacağını ifade etti.

Zhao, ülkelerin kripto paralar ile ilgili ne yapması gerektiği yönündeki soruya ise, şöyle cevap verdi:

”Sert düzenlemelerin sektördeki sıkıntıları arttıracağı aşikar. Bunun da daha fazla sorun yaratacağını düşünüyorum. Bu noktada Malta örneği çok kıymetli. Eğer kripto paraları mevcut sisteme başarılı bir şekilde entegre etmek istiyorlarsa, diğer ülkelerin de bu modeli takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum.”

Güney Kore özelinde ülkenin kripto paralar konusunda ciddi bir başarı elde ettiği bir gerçek. Bithumb, Korbit ve Coinone gibi çok yüksek işlem hacimli kripto para borsalarını barındıran ülke, aynı zamanda Blockchain konusunda da oldukça ilerde görünüyor. Ülkede Bitcoin kullanımı yasal ve 2017 ortasında Bitcoin’lerin %20’sinin yolu Güney Kore’den geçiyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment