Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airbnb ve Uber’in Yatırımcısı: Herkes Bir Miktar Parasını Kripto Paralara Yatırmalı

2009’dan bu yana Bitcoin ile uğraştığını belirten bağımsız yatırımcı Jeffrey Wernick, yaptığı açıklamada insanların birikimlerinin bir miktarını muhakkak kripto paralarda değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Airbnb ve Uber gibi firmalara da yatırım yapan Wernick, hali hazırdaki finansal sistemi de eleştirerek, kripto paraların dünya ekonomisine yeni bir soluk ve bakış açısı getirdiğini ifade etti.

Herkes Kripto Paralara Yatırım Yapmalı

Business Insider‘a özel bir röportaj veren başarılı yatırımcı kripto para yatırımlarının sıradan vatandaşlar için önemli bir çıkış kapısı olduğunu belirterek şunları söyledi:

”Sermaye piyasalarının çok ciddi bir şekilde değer şişmesi yaşadığını göz önüne alırsak, bu düzenin zenginin zenginliğine zenginlik kattığı apaçık ortadadır. Bu noktada sorulması gereken soru, çalışan sınıfın ve emekçinin nasıl para kazanacağıdır ve burada da devreye kripto paralar girmektedir.”

Wernick, konuyla ilgili yapılan çalışmalar olduğunu ve total yatırım portföyünün %5-10’unun kripto paralara ayrılması durumunda toplam portfolyoda iyi bir kar geleceğini belirtirken, aynı zamanda bu yatırımların da bir nevi hükümetlere meydan okuma olduğunu savundu.

Wernick, sözlerine şöyle devam etti:

”Önümüzdeki 5 yıl içinde, kripto para yatırımı ile diğer yatırım türlerine oranla çok daha fazla para kazanacaksınız. Bence herkes bir miktar parasını kripto paralara yatırmalı.”

Volalitenin Sebebi Düzenlemelerdeki Belirsizlikler

Wernick kripto para piyasalarındaki artan volalitenin yegane sebebinin de hükümetlerin kararsız düzenleme politikaları olduğunu belirtti. Hükümetlerin sermaye piyasalarında volaliteyi düşürmek için çalıştıklarını belirten Wernick, buna karşın aynı hükümetlerin hamlelerin, kripto para piyasalarındaki volaliteyi ise arttırdığını belirtti.

Kripto paraların hükümetler tarafından ciddi bir baskı altında olduğunu ve hükümetlerin Bitcoin’i yok etmeye çalıştığını belirten Wernick, buna karşın fiyatların bu seviyelerde olmasının çok büyük bir gelişme olduğunu da sözlerine ekledi.

Wernick Bitcoin’in yaşadığı zorluklara rağmen ortaya çıkışının ardından her para birimini geride bırakan bir performans sergilediğini de ifade etti ve bunun ‘muhteşem’ bir olay olduğunu belirtti.

Kripto Paraların Arkasındaki Felsefe

Wernick, sektördeki birçok insanın kripto paraların mantığını anlamadığını ve bu ürünün arkasındaki felsefenin tam olarak anlaşılamaması sebebiyle Bitcoin’in potansiyelinin tam manası ile idrak edilemediğini belirtti.

Sektöre yeni gelen yatırımcının sadece kar odaklı baktığını ancak işin teknolojik boyutunun da en az bir o kadar heyecan verici olduğunu belirten Wernick, buna karşın özellikle 2009-2014 dönemi arasındaki yatırımcıların müthiş çalışmalar yaparak ve ürüne inanarak, Bitcoin’i bugünlere getirdiğini belirtti.

Gelecekte Her Yer Bitcoin ve Kripto Para Kullanacak

Kripto paraların geleceği ile ilgili de konuşan Wernick, yatırımcılara ‘treni kaçırmamaları’ konusunda uyarılarda bulundu. Wernick, sektöre erken girenlerin, daha sonra girenlere göre daha çok kazanacağını belirtirken, şunları söyledi:

”Bu işe ilk başta inananlar, elbette ki daha sonra girenlere kıyasla daha çok para kazanacak. Bu sarmal böyle devam edecek. İşin en sonunda ise bana kalırsa kripto paralar her yerde kullanılmaya başlanacak ve insanlar bunu bir değiş tokuş aracı olarak değerlendirmeye başlayacak. Ondan sonra ise bu tarz volalite kaygılarının tamamen azalacağını ve fiyatın daha stabil bir yere geleceğini ümit ediyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment