Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera Capital, Bitcoin Yatırımlarında Karı Açıkladı: Bin Katı!

Kripto para yatırım firması Pantera Capital, yayınladığı raporla fonun kurulduğu yıldan itibaren 5 yıllık sürede neler yaptığını rakamlar ile paylaştı. E mail şeklinde paylaşılan raporda, şirketin hem CEO’su hem de yatırım şirketindeki yetkilisi Dan Morehead ve bir diğer yönetici Joey Krug Pantera’nın kurulduktan sonraki 5 yıllık süreçte kripto paralardan elde ettiği yatırım karının yüzde 10.000 olduğunı açıkladı.

2013 yılında kurulan fon, çok da sürpriz olmayan bir şekilde Bitcoin konusunda halen çok çok iyimser. Karın büyüklüğü karşısında, olayı bir anektod ile açıklayan yetkililer, 2013 yılında atılmış bir maili anımsattı ve benzer mantığın halen geçerliliğini koruduğunu ifade etti. O yıllarda Pantera Capital CEO’su Dan Morehead’ın yatırımcılara attığı bir mailde yer alan ifadeler aynen şu şekilde:

”Bitcoin (o zamanlar 104 dolardan işlem görüyordu) muhtemelen 5 bin dolarları görecektir çünkü bu ürün, elektronik itibari para ve nakit para yerine geçiyor. Aynı zamanda bono ve diğer ekonomik ürünler için de gayet kullanışlı. Bu şeylerin yapabildiği her şeyi yapabilen bir üründen bahsediyoruz. Altından bu yana icat edilmiş ilk global para birimi. Sınır tanımadan para gönderimi yapabilen dünyadaki ilk ürün.”

Bunun üç ay ardından ise Bitcoin’in 253 dolara çıktığı dönemde Morehead, o dönem bir mail daha atarak Bitcoin’in arkasındaki felsefeye ve prensiplere dikkatleri çekmiş. Morehead, o zaman yatırımcılara şunları yazmış:

”Bana göre, şu an Bitcoin almaya karar vermek, Microsoft’un issesi 0.20 dolar iken onu almaya karar vermek ile eş değer. Şu anda fiyat düşük olduğu için pek mantıklı gelmeyebilir ama inanın çok iyi iş olacak. Ben bitcoin’e çok ciddi bir şekilde inanıyorum. Dünyanın altından sonra global ilk para birimi ve dünyada ilk kez para transferi konusunda sınır tanımayan bir ürün. Şu anda toplam hacmi sadece 3 milyar dolar. Yatırım için uygun ve birçok yeni yatırımcı da, yavaş yavaş işin içinde yer almaya başladı.”

Daha sonra kendi serbest yatırım fonunu kuran ve Blockchain girişimlerine de yatırım yapmaya başlayan Pantera, Blockchain’in geleceği ile ilgili de yaptığı çalışmalar ile biliniyor. Pantera, dünyanın çeşitli yerlerinde gruplar kurarak, insanların Blockchain konusunda diğer takipçilerle etkileşime girmesini ve fikirlerini paylaşmasını istiyor. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”Birçok şehirde grup yemekleri düzenleyeceğiz. Siz de diğer yatırımcılar ile tanışmak ve Blockchain konusunda fikirlerinizi belirtmek isterseniz, projeye katılabilirsiniz.”

Firma, son dönemde yaptığı yatırımlarla da dikkat çekiyor. Son olarak Origin ve bir başka stabil koin projesi olan Basis, Pantera’dan yatırım almayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment