Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucu Ortağı Charles Hoskinson, Projenin Yavaş İlerlediği İddialarına Cevap Verdi

Learn Crypto isimli Youtube kanalında Nick Hellman’ın sorularını yanıtlayan Cardano (ADA) kurucu ortağı Charles Hoskinson, Cardano’nun yol haritasını tamamlaması ile ilgili konuşurken aynı zamanda projenin beklenenden neden yavaş ilerlediği hakkında da izleyicilere önemli bilgiler verdi.

Helmann, Cardano’nun güncellemeler ve geliştirmeler gibi şeyler de ağır hareket ettiğini belirtti ve bu durumun yatırımcılar arasında bir nevi huzursuzluk yarattığını belirtti. Ancak Hellman, yine de Cardano’nun bu konudaki duruşunu takdir ettiğini belirterek, şunları söyledi:

”Sizin ekibiniz biraz yavaş hareket ediyor bu doğru. Ancak piyasanın geneline baktığımızda ICO sonucu kurumlar hangi kod olursa olsun direk ekliyorlar ve sorunları sonra çözeriz diye düşünüp işi geçiştiriyorlar. Ancak Cardano’da ekibiniz bunu yapmıyor ve net bir yönde, istikarlı ve emin bir şekilde ilerliyor. İyi beyinler, projeleri sonuna kadar inceleyip eksiğini gediğini sonuna dek araştırıyorlar.”

Hoskinson ise daha sonra bir uçak örneği verdi ve de bu tarz sağlam ve efektif mekanizmaların yerleşmesinin uzun süreceğini kaydetti. Hoskinson, Güney Kore’den Vietnam’a giderken bindiği uçağın 30 yıllık olmasına rağmen hemen her türlü doğa olayı karşısında dirençli olduğunu ifade etti.

Hoskinson, Cardano gibi efektif bir protokolün de, uçak ile aynı prensiple geliştirilmesi durumunda, sürecin uzamasının normal olacağını belirterek şunları söyledi:

”Bazen daha öncesinde hesaba katmadığınız şeylerle karşılaştığınızdan dolayı tüm süreçte uzamalar yaşanabiliyor. Ancak günün sonunda eğer doğru şeyleri yaparsanız, yine her şey yolunda demektir.”

Hoskison aynı zamanda internetin 1970’lerdeki tasarım sürecinden de bahsetti. Vinton Cerf ve Robert Kahn’ın o dönemde Wi Fi gibi teknolojilere erişme şanslarının olmadığını belirten Hoskinson, buna karşın bu ikilinin kendi görüşleri ve vizyonları doğrultusunda hareket ettiğini söyledi ve şu anda internetin dünya üzerinde en hızlı değişen şeylerden birisi olduğundan dem vurdu.

Hoskinson ayrıca, temel anlamda Cardano’nun gelişim sürecinin çok yavaş olduğu iddialarına da katılmadığını belirtti. Cardano 1.1’in sadece 6 ay, Cardano 1.2’nin 3 ay sürdüğünü belirten başarılı isim, Cardano 1.3’ün de Ağustos ayında çıkacağını belirtti. Hoskinson, Cardano 1.4’ün de tarihin Ekim ayı olarak belirlendiği söyledi.

Tüm bu sürecin temel taşlarının da artık hızlandığını belirten Hoskinson, şunları söyledi:

”Tüm bu güncellemelerin hem kalitesi hem de içeriği çok iyi bir şekilde artıyor. Ağ sorunları çözülüyor, hız artıyor ve diğer işler tamamlanıyor. Çok garip bir programlama dili kullanmamıza karşın, giderek hızlanıyoruz ve bu durum bizi çok memnun ediyor.”

Hoskinson, proje hızı konusunda 2019’da daha iyi bir seviyeye çıkacaklarını da garanti ederken, daha kısa sürede çıkan güncellemeler ve iyileştirmeler olacağını ifade etti. Başarılı yönetici, yakın gelecekte Cardano’nun gerek özellikler gerekse de topluluğa katılan insan sayısı konusunda daha da zenginleşeceğini ve projenini giderek güçleneceğine olan inancını da bir kez daha yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment