Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’dan Yeni Bir Hamle: Kişisel Veriler, İstenildiği Takdirde ICO’lar İle Paylaşılacak

Kripto para ve Blockchain endüstrisinin bir nevi gayrı resmi iletişim merkezi haline gelen Telegram, kimlik verileri ile ilgili yeni bir özellikle yayınlandığını duyurdu.

Telegram Passport adı verilen bu yeni uygulamanın, Telegram kullanıcılarının kimlik verilerini şifrelediğini ve aynı zamanda kullanıcılara, verinin herhangi bir şekilde üçüncü bir taraf ile paylaşılmasını mümkün kıldığı belirtildi. Bu üçüncü partiler ise, Telegram’ın yayınladığı resmi yazıda Finans kuruluşları, ICO’lar ve benzer şeyler olarak nitelendi.

Dijital ödeme operatörü ePayments ile birlikte gerçekleştirilen bu uygulamadan oldukça heyecanlı olduğunu belirten Telegram ekibi, ePayments’ın dünyada böyle bir iş yapan ilk dijital ödeme firması olduğunu da belirtti. EPayments da iş birliğini Telegram üzerinden duyururken, onaylamanın sadece bir kaç tık ile mümkün olacağını belirtti.

Telegram CEO’su ve kurucusu Pavel Durov, son dönemde özellikle kripto paraların aktif olarak gündeme gelmesi ile birlikte, şirketinin büyüdüğüne tanıklık ediyor. Fortune’un 40 yaşın altındaki 40 dev isim listesinde de yer alan ve daha önce de sosyal medya platformu VK.com’u kuran Durov, şu anda çok çok büyük bir iletişim ağının başında duruyor.

Mart ayında platformun yakın gelecekte çıkması beklenen TON koini için 850 milyon dolarlık iki tur satış yapan Telegram, 1.7 milyar dolarlık bir rakamın toplanmasının ardından halka açık yapacağı token satış organizasyonunu ise iptal etti. Şirket, zaten yeterince para toplandığını ve başka bir fonlama turuna gerek olmadığını ifade etti.

EPayment ise Londra merkezli bir dijital ödeme platformu. 2011’de kurulduğundan bu yana 500 binden fazla freelance müşteriye ve binden fazla firmaya ödeme desteği sunan firma, kripto paralar bazında ise geniş sayılabilecek bir kabul etme portföyüne sahip. EPayment platformunda aralarında Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash’in bulunduğu birçok kripto para ödeme metodu olarak kabul ediliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment