Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wells Fargo ve Gallup Anketi: İnsanlar, Kripto Paraları Riskli Buluyor

Wells Fargo ve Gallup anket şirketinin ortak düzenlediği çalışma sonucunda Amerika’daki insanların sadece %2’sinin Bitcoin sahibi olduğu belirtilirken, Bitcoin konusunda optimist olan insanların birçoğunun kripto paralarda büyük bir potansiyel gördüğü ortaya çıktı.

Bitcoin’e olan ilginin Amerikan vatandaşları arasında hayli yüksek olduğu ifade edilirken, katılımcıların %26’sının Bitcoin almayı gelecekte düşünebileceğini söylediği kaydedildi. Bununla birlikte çok kısa dönemde Bitcoin almayı düşünen katılımcı sayısının oranı ise binde 5 oldu.

Kripto paralara yatırım yapılmasının en önemli sebebi olarak ise katılımcılar Bitcoin’deki riski gösterdi. Katılımcıların yüzde 75’i Bitcoin’i hayli riskli bulduğunu ifade ederken, yüzde 23’lük kesim ise Bitcoin’i kısmen riskli bulduğunu belirtti. Bitcoin’de ve kripto para yatırımlarında herhangi bir risk görmeyen katılımcıların oranı ise yüzde 2 oldu.

Yaşça büyük yatırımcının yerini gençlere bırakması ile birlikte bu oranın risksizlik lehine değişebileceği belirtilirken, risk konusu ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

”Wells Fargo’nun bu son anketinin de gösterdiği gibi, Amerikalı yatırımcılar genelde risksiz alanlarda kalmayı düşünüyor. Sermayenin hızlı artmasından ziyade, güvenliği ön planda tutuyorlar. Ancak gelecekte bu durumun değişme ihtimali var çünkü genç yatırımcıların işin içine girmesi ile birlikte, kripto paralar da daha gemiş bir kapsama alanına sahip olacak ve risk algısı değişebilecektir.”

Gençler ve Erkekler Daha Çok İlgi Duyuyor

Demografik açıdan bakıldığında ise Wells Fargo’nun anketinde gençlerin ve erkeklerin Bitcoin’e daha fazla ilgi duyduğu ortaya çıkıyor. Bitcoin’in 18-49 yaş arası erkeklerde daha popüler olduğu belirtilirken, Bitcoin sahibi olan erkeklerin oranı yüzde 3, kadınların ise yüzde 1 olarak ortaya çıkıyor. 3’e 1’lik bu oran, 18-49 yaş arası ile 50 yaş üstü popülayon için de gayet geçerli.

Gelir düzeyine göre bakıldığında ise yıllık 90 bin dolardan fazla kazanan insnalar, çok daha fazla Bitcoin alma taraftarı olrak bulunmuş. Bununla birlikte daha düşük gelir düzeyine sahip yatırımcılar ise, Bitcoin’den görece daha uzak kalmış durumda.

7-14 Mayıs tarihleri arasında yapılan ankette ayrıca geleneksel piyasa yatırımları yapan insanların, kripto paralar ile ilgili çok az bilgiye sahip oldukları da ortaya konuyor.

Bitcoin Hakkında Bilinçlilik

Ankete katılan isimlerden yüzde 29’u Bitcoin hakkında bir şeyler bildiğini ifade ediyor. Yatırımcının yüzde 67’si ise Bitcoin’i duyduğunu belirtiyor ancak Bitcoin ile ilgili pek de fazla bir şey bilmediğini ifade ediyor. Katılımcıların yüzde 5’i ise kripto paralar ile ilgili hiçbir şey bilmediklerini ve duymadıklarını ifade ediyor. Yine erkekler, kadınlara kıyasla Bitcoin konusunda görece daha fazla bilgi sahibi olurken, yüzdesel rakamlar ise karşımıza 38’e 20 olarak çıkmış durumda.

Bitcoin hakkında bilginin yaşlara göre dağılımında da pek sürpriz sayılmayacak sonuçlar mevcut. 18-49 yaş grubundaki erkeklerin %48’i Bitcoin hakkında bir şeyler bildiklerini ifade ederken, katılımcılardan 50 yaş üstü olanların yüzde 22’si Bitcoin’i bildiklerini ifade ediyor. 65 yaş üstüne ise bu rakam yüzde 16 olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment