Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CoinMarketCap Hakkındaki Soruları Yanıtladı

Dünyanın en büyük kripto para şirketlerinden Binance kısa süre önce 300 milyon dolar gibi bir ücret karşılığında CoinMarketCap’i satın aldı. Şirketin bu hamlesi kimi isimlerce eleştirilirken kimi isimlerce desteklendi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao bir saat önce bir canlı yayın düzenledi ve insanların kendisine yönelttikleri soruları yanıtladı. Tahmin edebileceğiniz üzere bu soruların büyük bir kısmı CoinMarketCap ile ilgiliydi.

“Aylar Önce Tamamlandı”

Brandon Chez bundan yıllar önce kurduğu CoinMarketCap’i aradan geçen bunca zamandan sonra sektörün en büyük platformu haline getirmeyi başardı. Sektörün en başarılı isimlerinden biri haline gelen Chaz, bu anlaşmayla birlikte sektörden ayrılacağını açıkladı.

Kripto para takipçilerinin en merak ettikleri şeylerden biri Binance’in CoinMarketCap’i nasıl aldığı, bu anlaşmanın nasıl yapıldığıydı. Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun açıklamalarına göre bu süreç aslında gayet kolay ilerledi.

Changpeng Zhao, Chez ile “bundan birkaç ay önce” iletişime geçtiğini ve Binance’in CoinMarketCap’i satın alma anlaşmasının “aylar önce” hazırlandığını belirtti. Kendisinin açıklamalarına göre Chez ile yaptıkları görüşmeler de oldukça iyiydi. Zhao birkaç aydır bu anlaşmayı uygulamaya çalıştıklarını, CoinMarketCap’in yapısını ve geleceğini değerlendirdiklerini söyledi.

“En Değerli Platform”

Şu anda sektörün en büyük borsalarından biri olan Binance, CoinMarketCap’i satın almak için 300 milyon dolar civarında bir ücret ödedi. İnsanların merak ettiği şeylerden biri ise Binance’in neden böyle bir karar aldığıydı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya göre bu sorunun yanıtı çok açık: CoinMarketCap bu sektörün en değerli platformudur. CoinMarketCap’in geçtiğimiz son 6 ay içerisindeki ziyaretçi sayısının 200 milyondan fazla olduğunu biliyoruz. Buna kıyasla Binance’in sitesinin 100 milyon civarında ziyaretçisi var. Zhao’ya göre bu CoinMarketCap’in fiyatına değdiği anlamına geliyor:

CoinMarketCap sektörün en değerli platformudur. CoinMarketCap’i satın almamızın en temel nedeni bu. Ayrıca ekosistemimizi büyüttükçe insanların kripto paralar hakkında daha kolay bir şekilde bilgi alabilmelerini istiyoruz. CoinMarketCap’te çok fazla bilgiye, veriye yer veriliyor.” 

“Müdahale Etmeyeceğiz”

İnsanlar anlaşma sürecinden ziyade en çok Binance’in CoinMarketCap’e ne yapacağını merak ediyorlar. Fakat Changpeng Zhao aslında çok da bir şeyin değişmeyeceğini söylüyor.

Changpeng Zhao, CoinMarketCap’in çok değerli bir platform olduğunu ve bunu bozmak istemediğini söylüyor. Zhao’nun açıklamalarına göre Binance’in başlıca hedefi CoinMarketCap’i büyütmeye devam etmek ve bu süreç içerisinde CoinMarketCap’in yapısını pek değiştirmemek.

“Ben CoinMarketCap’in çok değerli bir platform olduğunu düşünüyorum. Hatta aldığı ziyaretçi sayısından dolayı muhtemelen sektörün en değerli platformudur. Biz CoinMarketCap’in ziyaretçi trafiğini Binance’e yöneltmek istemiyoruz…Binance olarak CoinMarketCap’e özel bir veri akışı yapmayacağız, onlara rakiplerine karşı herhangi bir avantaj sağlamayacağız. CoinMarketCap bu sırada Binance’ten farklı borsaları ve tokenları desteklemeye devam edecek.”

”Uzun Vadeyi Düşünüyoruz”

Changpeng Zhao, CoinMarketCap ile ilgili planlarının kesinlikle kısa vadeli olmadığını ve her daim uzun vadeli düşündüklerini söylüyor.

Zhao CoinMarketCap’in trafiğini Binance’e aktarmaya çalışmanın CoinMarketCap kullanıcılarını rahatsız edebileceğini ve bu yüzden böyle bir adım atmayacaklarını belirtiyor. Kendisinin açıklamalarına göre CoinMarketCap Binance’ten “bağımsız” bir şekilde hareket etmeye devam edecek:

“Biz CoinMarketCap’in büyümesini, bizim aldığımız fiyattan 10 kat daha değerli hale gelmesini istiyoruz. Ekosistemimiz büyüdükçe Binance Coin kullanıcılarına özel avantajlar sağlayabiliriz ama CoinMarketCap trafiğini Binance’e aktarmayacağız. Bu kısa vadeli bir plan olur. Biz uzun vadeli düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment