Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin veya Altın Fark Etmez: Bir Şeye Sığınmamız Gerekecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Goldman Sachs gibi bankalar bu virüsün ekonomik etkilerinin öngörülenden çok daha büyük olacağı yönünde uyarılarda bulunuyorlar.

Morgan Creek Capital CEO’su Mark Yusko da bu tarz bir uyarıda bulundu. CNBC’ye konuşan Yusko, şu ana dek hiç görmediğimiz bir kriz göreceğimizi düşünüyor.

Hisselerin Durumu

Bir hedge fonu olan Morgan Creek Capital‘ın yönetimi altında 1.7 milyar dolarlık varlık bulunuyor. Bu fonun CEO’su olan Mark Yusko gerek yatırım dünyasında gerek kripto para dünyasında epey tanındık bir isim.

Yusko CNBC’ye verdiği demeçlerde hisse piyasasının genel durumundan ve geleceğe yönelik tahminlerinden bahsetti. Yusko hisse piyasasının daha fazla değer kaybedebileceğini ve şu anda birçok hisseyi “açığa sattığını” söyledi.

Yusko’nun en çarpıcı yorumu Koronavirüsün ekonomik etkilerinin yıllar sürebileceğini söylemesi oldu. Birçok analist virüsün birkaç hafta/ay içerisinde kontrol alınacağını ve ekonominin ikinci/üçüncü çeyrekte toparlanacağını düşünüyor. Yusko ise bu krizin 1930’ları anımsatacağını ve çok daha uzun süreceğini belirtiyor.

Kendisi bu yüzden yatırımcılara şu anda “kralın nakit para” olduğunu hatırlatıyor ve insanlara ciddi ciddi piyasadan ayrılmayı öneriyor. Yusko’ya göre insanlar piyasadan şimdi çıkarak zararlarını azaltabilirler çünkü piyasa daha fazla düşecek gibi görünüyor.

Güvenli Liman

Yusko’yu kripto para takipçilerinin de tanıyabileceğinden bahsettik zira kendisi sıkı bir Bitcoin destekçisi. Yusko CNBC’ye verdiği demeçlerde de Bitcoin’den bahsetmeyi ihmal etmedi.

Mark Yusko Koronavirüsün hiç kimsenin görmediği bir ekonomik krizi tetikleyeceğine inanıyor. Peki bu krizden korunmanın, en azından bu kriz sırasında ‘daha az zarar etmenin’ yolu var mıdır?

Kendisi bu soruya doğrudan altına ve Bitcoin’e işaret ederek yanıt veriyor. Yusko’ya göre insanlar bu zorlu zamanlarda bu iki ürüne sığınabilecek, bunları güvenli birer liman olarak kullanabilecekler. Yusko’nun Bitcoin hakkındaki görüşleri şu şekilde:

“Bitcoin finans sisteminin çökmesi ihtimaline karşı alınmış bir sigortadır. Devletlerin hazırladıkları teşvik paketleri dünyadaki her para birimini olumsuz etkileyecek. Özellikle de batıdaki para birimlerini. Size bu dönemde değerini koruyabilecek bir şey gerekecek. Bu da Bitcoin oluyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment