Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Coinmarketcap Bitcoin Fiyatını Manipüle Etmedi

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, kripto para sektörünün en büyük platformlarından biri olan Coinmarketcap hakkında ortaya atılan iddialar hakkında konuştu ve Coinmarketcap’i savundu.

Kripto para fiyatları bundan birkaç gün önce kayda değer oranda artış göstermeye başladılar. Ancak piyasanın en büyük koini olan Bitcoin‘in yüzde 5.44 oranında düşüş yaşadığı görüldü.

Bunun ardından sektördeki pek çok yatırımcı piyasadaki en büyük platformlardan biri olan Coinmarketcap’in Bitcoin fiyatını kasıtlı olarak yanlış gösterdiğini, buradaki amacın da dünyanın en büyük koini olan Bitcoin’in fiyatını manipüle etmek olduğunu öne sürmeye başladı.

Reddit’teki birkaç kullanıcı, konu hakkında yaptıkları araştırmalar sonrasında bu sorunun sadece Bitcoin’de görüldüğünü, ortada bir bug olabileceğini belirttiler.

Bu sorunun yalnızca masaüstü versiyonunda yaşanması, Coinmarketcap’i mobil cihaz üzerinden ziyaret eden kullanıcıların Bitcoin fiyatını doğru olarak görmesi de ortada bir bug olabileceği iddiasını güçlendirdi.

Ne var ki Coinmarketcap’in piyasayı manipüle etmeye çalıştığı iddiaları da zaman içerisinde daha fazla destekçi kazanmaya başladı. Kripto para sektörünün en büyük borsalarından olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ise ortada herhangi bir manipülasyon olmadığını düşünüyor.

Changpeng Zhao, Bitcoin fiyatında yaşanan sorunun sistemdeki bir hatadan kaynaklandığını ve bunun aslında son derece doğal olduğunu belirtti. Kendisinin Twitter üzerinden paylaştığı gönderi şu şekilde:

“Coinmarketcap ekibi bu platformu oluşturmak için ne kadar emek sarf etti biliyor musunuz? Bu platformun kripto para sektörü için önemini biliyor musunuz? Sistemdeki verilerde bir tane hata oldu diye Coinmarketcap’in tüm iyi yanlarını silip atmaya gerek yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment