Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Parlamentosu Kripto Para Düzenleme Taslağını Onayladı

Rusya parlamentosu, kripto para sektörünü düzenlemek için “Dijital Finans Varlıkları Hakkında” adıyla hazırlanan yasa tasarısını ikinci kez değerlendirdi ve onaylama kararı aldı.

Rusya’nın parlamentosu olan Devlet Duması, Rusya Federasyonu Medeni Kanunu’ndaki dijital haklar bölümüne ilişkin hazırlanan yasa değişiklikliklerini onaylama kararı aldı. Yetkililerin birkaç aydır hazırladıkları bu yasa tasarısının amacı ülkedeki dijital para sektörünü düzenlemek ve dijital ekonominin gelişimine katkı sağlamak.

Devlet Duması, “Dijital Finans Varlıkları Hakkında” adıyla hazırlanan bu yasa tasarısını ilk olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında değerlendirmişti. Devlet Duması’nın bu değerlendirmesi sonucu yetkililer kendi aralarında tartışmaya başlamış, ilgili tasarısının yeterli olup olmadığı konusu masaya yatırılmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz hafta kripto para düzenlemeleriyle ilgili bir açıklama yaparak pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Putin, yaptığı açıklamalarda ülkedeki kripto para düzenlemelerinin “en geç Temmuz 2019’a kadar” hazır olmasını istediğini belirtti.

Putin’in bu açıklamaları sonrasında ilgili yasa tasarısı Devlet Duması’na yeniden sunuldu ve yetkililer bu tasarıyı ikinci kez değerlendirmeye başladılar.

Devlet Duması Başkanı olan ve yasa tasarısının hazırlanmasına yardımcı olan Vyacheslav Volodin, bu yasa tasarısıyla birlikte “dijital hak” kavramına ilişkin bazı belirsizliklerin açıklığa kavuşturulduğunu söylüyor. Kendisinin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Bu tasarısı onaylandıktan ve yasa haline geldikten sonra vatandaşlara fazladan güvenceler verilecek. Vatandaşlar böylece geleceğin ekonomisinin gelişimine daha aktif bir şekilde destek olabilecekler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment