Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Vergi Dairesi Kripto Para Yatırımcılarını Araştırıyor

Kanada Vergi Dairesi, ülkede Bitcoin gibi kripto para yatırım yapmış vatandaşları araştırmaya başladı.

Forbes tarafından yapılan habere göre Kanada Vergi Dairesi geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde kripto para piyasasında faaliyet göstermiş vatandaşlar hakkında bilgi edinmek istiyor. Kanada Vergi Dairesi, vatandaşlardan bilgi alabilmek için içerisinde 54 farklı soru barındıran 14 sayfalık bir rapor hazırladı.

Kanada Vergi Dairesi, vatandaşlara yaptıkları kripto para yatırımı hakkında birbirinden farklı sorular soruyorlar. Bunların arasında bu kripto paralara nereden ulaştıkları, bu kripto paraları ne amaçla kullandıkları gibi şeyler de var. Vatandaşlardan yaptıkları yatırıma ilişkin istenen belgeler ise henüz tam olarak bilinmiyor. Kanada Vergi Dairesi, Forbes ile iletişime geçerek şu açıklamayı paylaştı:

“Risk değerlendirme sistemimizden ödün vermemek için tam olarak hangi belgeleri denetlediğimiz hakkında bir bilgi veremiyoruz.”

Kanada Vergi Dairesi’nin bunların yanı sıra vatandaşlara özellikle ShapeShift veya Changelly adlı kripto para borsaları üzerinden alım satım yapıp yapmadıklarını sorduğu biliniyor. Kanada’daki vatandaşlar bu iki borsayı kullanarak kimliklerini vermeden, anonim bir şekilde ticaret yapabiliyorlar. Kanada Vergi Dairesi ise anonim bir şekilde ticaret yapmış olabilecek vatandaşları bulmaya çalışıyor.

Kanada’daki yetkililer kripto paraları 2013 yılında vergilendirmeye başladılar. Kanada Vergi Dairesi, aradan birkaç yıl geçmiş ve 2017 yılına gelinmişken kripto para sektörüyle ilgili kapsamlı araştırmalar yapmaya başladı. Ülkedeki yetkililer son zamanlarda bu sektörü çok daha yakından takip ediyor ve yatırımcılarla irtibat halinde kalıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment