Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CoinMarketCap’in Rezerv Kanıtı Hizmetini Tanıttı: Ünlü Ekonomiste Göre Fonlar Güvende Değil

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), CoinMarketCap tarafından hazırlanan rezerv kanıtı hizmetini tanıttı. Söz konusu hizmet analistlerin sert yorumlarına hedef olmaktan kaçamadı.

CoinMarketCap tarafından sunulan yeni rezerv kanıtı (Proof of Reserve) özelliği Binance CEO’su tarafından tanıtıldı. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, hangi borsada ne kadar rezerv varlığın tutulduğunu görebilecek ve bu varlıkların doğrulanıp doğrulanmadığını teyit edebilecek.

On-chain verilerinden yararlanan bu özellik doğrulanmış rezervlere ait bilgiler, cüzdan adresleri ve token değerleri dahil olmak üzere bir çok parametreyi detaylı şekilde sunuyor. Rezerv kanıtı sistemine dahil edilmiş tüm veriler 5 dakikada bir güncelleniyor.

Öte yandan ünlü ekonomi profesörü Nouriel Roubini tüm bu resme hiç pozitif bakmıyor. 20082009 yıllarında mortgage piyasasının çöküşünü öngörmesiyle tanınan ve bu nedenle “Dr. Doom” lakabıyla tanınan Roubini, rezerv kanıtı sisteminin hiçbir anlam ifade etmediğini ve olası iflas durumlarında müşteri varlıklarının güvende olmadığını iddia etti.

Ekonomist, rezerv kanıtı sisteminin yalnızca borsalar ve kripto borç verenler tarafından müşterilerinin paralarını güvende tutuyormuş gibi davranmak için kullanılan bir hile olarak nitelendirdi. Ünlü ekonomist geçtiğimiz günlerde Binance CEO’su CZ’yi Kuzey Koreli diktatör Kim Jong-un’a benzetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!