Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Açıkladı: Elon Musk Talep Ederse Twitter Yönetim Kurulunda Yer Alacak

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Elon Musk’ın kendisinden talep etmesi durumunda Twitter’ın yönetim kurulunda yer alabileceğini açıkladı.

Elektrikli araç devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, sosyal paylaşım sitesi Twitter’ı satın aldıktan sonra tüm üst düzey yöneticilerin görevlerine son vermişti. Satın alma işlemini yakından takip eden Binance CEO’su CZ, Elon Musk’ın sosyal paylaşım sitesini satın alması durumunda 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.

Söz konusu satın alma işlemi başarılı bir şekilde tamamlanınca Binance cephesinde sözünde durdu ve birkaç gün önce yatırımın Twitter’a aktarıldığını bildirdi. CZ’nin Musk’ın Twitter’a yeni bir vizyon geliştirmesine yardımcı olmaktan heyecan duyduklarına dair söylemleri, piyasa tarafından CZ’nin Twitter yönetiminde yer alabileceği söylentilerinin yayılmasına sebep olmuştu.

Portekiz’in başkenti Lizbon’da katıldığı Web Summit 2022 konferasında konuşan CZ, Elon Musk’ın talep etmesi durumunda Twitter’ın yönetim kuruluna girebileceğini söyledi. CZ yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Binance şu an için Twitter’da küçük yatırımcı konumunda ancak Musk benden yönetim kuruluna girmemi talep ederse, muhtemelen buna olumlu karşılık veririm. Çok istediğim için değil ama ona yardımcı olmak adına kabul edebilirim.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!