Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’in Öncü Bankalarından UnionBank Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Ticaretini Başlattı

Filipinler merkezli en büyük evrensel bankalardan biri olan UnionBank, İsviçreli kripto firması ile kurduğu ortaklığın ardından kripto para ticaretini başlattı.

Filipinler Union Bank, belirli perakende müşterileri için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) saklama ve alım-satım hizmetlerini içeren bir pilot program başlattığını duyurdu. İsviçreli kripto teknoloji firması Metaco ile iş birliği içinde başlatılan yeni yatırım ve ticaret özelliği, iki kurumun ortaklığındaki Harmonize platformunda kullanıma sunuldu. 2018 yılından beri kripto paralar ile yakından ilgilenen banka, 2019‘da yılında Filipin pesosuna sabitlenmiş ödeme odaklı bir stablecoin üretmişti.

UnionBank’ın dönüşümden sorumlu başkanı Henry Aguda söz konusu yenilik hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Metaco ile iş birliği içerisinde sunulan bu hizmet müşteri odaklı çalışmalarımızın bir parçasıdır. UnionBank’ın sektörde ilkler serisini sürdürmekten gurur duyuyoruz. Bu sefer ülkede müşteriler için dijital para birimi alım-satımı özelliklerine izin veren ilk regüle edilmişbanka olduk.

Geçtiğimiz günlerde Filipin Devlet Başkanı Ferdinand Marcos, dijital bankacılık ve dijital işlemlerde uzmanlaşmak için blockchain teknolojisini benimsemenin önemini vurgulamıştı. Başkan Marcos, Eylül 2022’deyaptığı bir konuşmasında “UnionBank’ın bankacılık sektörü üzerinde dijital çözümler yoluyla fırsatlar yaratma konusundaki sicili tartışılmaz.” ifadelerine yer vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!