Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ: DeFi Sektörü Balonlara Rağmen Çökmeyecek

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, DeFi sektörü balonlarına, Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda da en büyük kripto para birimi olup olamayacağına ve sektörün ne kadar büyüyebileceğine dair yorumlarda bulundu. Rus haber ajansı RBC’nin röportajdan derlediğimiz önemli başlıkları haberde bulabilirsiniz.

Dünyanın en büyük borsası olan Binance‘in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, Rusya merkezli bir haber haber ajansı RBC ile yaptığı röportajda çarpıcı noktalara değindi. Kripto para camiasında daha çok CZ olarak bilinen Zhao; ajansın yönelttiği kripto para sektörünün büyüme beklentileri, DeFi dünyasının geleceği gibi birçok soruya yanıt verdi.

“Bazı projeler balon olsa da DeFi sektörü sağlam kalacaktır”

Binance CEO’su CZ, birçok DeFi projesinin bir balon olduğuna dair emareler gösterdiğini öne sürdü. CZ buna rağmen merkeziyetsiz finans sektörünün tamamen biteceğine inanmadığını da belirtti. Zhao, DeFi sektörünün büyük bir büyüme potansiyeli olduğunun da altını çizdi. CZ, Bitcoin (BTC) rallisinin ortasında bile DeFi’nin hala popüler olduğunu ekledi.

Zhao, 2017’de ICO’ların da bir balon olarak adlandırıldığını hatırlatırken Binance dahil olmak üzere bir dizi ICO projesinin şu an harika işler başardığını söyledi. DeFi sektörünün kalıcılığına inancını yineleyen Zhao, yield farming ve likidite teşviklerine rağmen bazı merkeziyetsiz finans projelerinin çok uzun soluklu olamayacağını belirtti. Chanpeng Zhao bunun yanı sıra daha önceki açıklamalarında, merkeziyetsiz borsaların önündeki engellere de dikkat çekmişti. CZ’ye göre merkeziyetsiz platformlar daha kullanıcı dostu hale gelene kadar geniş kitlelerce benimsenemeyecek.

Binance-CZ-DeFi

“Kripto paralar en iyi para birimi”

Binance CEO’su CZ, Bitcoin ve kripto para sektörünün daha ne kadar büyüyebileceği sorusuna “dürüst olmak gerekirse kafamda hala belirli bir sayı yok” diyerek sınırların olmadığı bir yanıt verdi. Sektörün şu an yalnızca %0,1 benimsenmesi olduğunu söyleyen CZ’ye göre, bu oran 1000 kat ya da daha da fazla yükselebilir. Zhao, bunun belki de asla olmayacağını belki de çok yakında gerçekleşebileceğini de ekledi.

Zhao yanıtın devamında kripto paralar için “dünyanın en iyi para birimi” tanımlamasını kullanarak; kripto paraların bir kriz anında, dünya çapında milyarlarca insan için özgürlük para demek olduğunun altını çizdi. CZ, kripto para sektörünün önümüzdeki 10 ilâ 20 yıl içinde en hızlı büyüyen sektörlerden biri olacağına inandığını dile getirdi. Kripto para birimlerinin büyümek için önünde çok alanı olduğunu söyleyen CZ, Bitcoin’in ne kadar büyüyebileceğinden emin olmadığını söyledi.

Bitcoin’in önümüzdeki 10 yıl içinde hala en iyi kripto para olup olamayacağını kestiremediğini söyleyen CZ, kripto para sektörünün genel olarak büyüyeceğine emin olduğunu belirtti. Binance CEO’su bu sebeple tüm zamanını kripto para sektöründe, daha fazla insanın kullanabileceği ürünler yaratmaya harcadığını belirtiyor ve ekliyor:

“Bu konuda son derece iyimserim”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!