Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ İstifa Mı Ediyor, BNB Neden Düşüyor?

Güncelleme: Binance CEO’su CZ suçlamaları kabul ederek istifa etti, borsa 4,3 milyar dolar cezaya çarptırıldı, Binance cezayı ödemeyi kabul etti. – WSJ, BBG

ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) kripto para yaptırımlarına yönelik Türkiye saati ile 23.00’de yapacağı açıklama haberleri sonrasında kaynaklardan gelen bilgilerden biri de Binance CEO’su CZ’ye yönelik oldu.

Global çaptaki medyanın önde gelen kuruluşlarından akşam gerçekleşecek açıklamalara yönelik birçok iddia ortaya atıldı. Bu iddiaların ışığında Bitcoin ve BNB fiyatı son saatlerde oldukça volatil hareketler sergilerken, gelen son açıklama Binance CEO’su CZ’nin sağlanacağı varsayılan anlaşma kapsamında CEO’luk görevinden istifa edeceği yönünde oldu.

Öne atılan iddialar arasında akşam gerçekleşecek açıklamalar kapsamında bir maddenin de Binance ile ilgili olacağı ve konunun ise anlaşmaya varılacağı olmuştu. İddia sonrası piyasalar hareketlenmiş ve piyasalarda Binance dava süreci bitiyor mu şeklinde soruların doğmasına sebep oldu. Ancak akabinde gelen açıklamalar durumun SEC ile yürütülen süreçten ziyade, CFTC ya da DOJ’u kapsadığını çağrıştırıyor.

Son gelen iddia ile birlikte bahsi geçen bu anlaşmanın bir diğer maddesinin ise bahsedildiği gibi Binance CEO’su CZ’nin CEO’luk görevinden istifa şartı olduğu belirtildi. Anlaşmanın bireysel suçlamaları da kapsayacağı ve bu bağlamda CZ’ye yönelik suçların düşmesi için CZ’nin CEO’luk görevinden istifa etmesinin bekleneceği iddia ediliyordu. Akabinde ise CZ’nin istifa ettiği, suçlamaları kabul ettiği ve 4,3 milyar dolarlık cezayı ödemeyi kabul ettiği ifade edildi.

Binance CEO’su CZ’den henüz haberlere yönelik resmi bir açıklama gelmedi. BNB fiyatı haber ile birlikte 272 dolardan 237 dolar seviyelerine geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!