Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Uniswap İddialarını Sonlandırdı: Kasten yapmadık, UNI protokolünün bir tuhaflığı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, hakkında çıkan merkeziyetsiz borsa Uniswap’ın yönetiminde aktif rol oynayacağı iddialarını yalanladı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) 20 ekim tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Binance’in Uniswap’ın yönetiminde yer almak gibi bir gayesi olmadığını belirterek yaşananların UNI protokolünün bir tuhaflığı neticesinde olduğunu açıkladı.

Ünlü CEO tokenların Binance kullanıcılarına ait olduğunu ancak tokenların, Binance’in iç cüzdanları arasında aktarılırken UNI protokolü kaynaklı bir hatayla temsil hakkını Binance’e devrettiğini söyledi. Binance’in kullanıcıların tokenlarıyla oy kullanmasının şirket prensiplerine uymadığını belirten Changpeng, şirket hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Uniswap kurucusu Hayden Adams ise cüzdanlar arasındaki UNI aktarımlarının gerçekten temsil hakkını Binance’e devretmesine sebep olmuş olabileceğini kabul etti. Ayrıca bunu öğrenmenin başka bir yolu olmadığı için sormak zorunda kaldığını belirtti. Changpeng Zhao ise sorun olmadığını söyleyerek konuyu kapattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!