Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Dünyaya Seslendi: “Şirketler İçin Kötü Bir Emsal”

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’nin CEO’su Richard Teng, Binance yöneticisinin serbest bırakılması için Nijerya hükümetine seslendi.

Binance CEO’su, “Farkında olabileceğiniz üzere sevdiğimiz çalışma arkadaşlarımızdan birisi olan Tigran Gambaryan, 70 günden uzun süredir Nijerya’daki hükümet tarafından tutuluyor.” dedi.

Richard Teng, “Global iş camiası adına bu konuyu gündeme getirmenin vaktinin geldiğine inanıyorum. Bir şirketin orta düzey yöneticilerini iş birlikçi politika toplantıları için davet edip onları alıkoymak, dünya genelindeki tüm şirketler için kötü bir emsal oluşturmaktadır.” dedi.

Binance’nin mali suçlarda yasal uyumluluk çalışmalarını yöneten Gambaryan, şirketin Afrika’daki bölge müdürü Nadeem Anjarwalla ile birlikte şubat ayında tutuklandılar. Anjarwalla’nın mart ayında kaçtığı öğrenildi.

Kara para aklamakla suçlanan Gambaryan, günümüzde Kuje hapishanesinde tutuluyor.

New York Times’ın haberine göre Gambarya, ocak ayında ülkeyi ziyaret ettiği sırada “Nijerya hükümetinden birisi” kendisinden kripto para cinsinden 150 milyon dolar rüşvet talep etti. Teng, konuyla ilgili açıklamalarında “bilinmeyen şahıslardan” bir talep alındığını belirtse de meblağ vermedi.

Binance CEO’su, kendilerine sunulan bu ödeme talebini reddettiklerini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!