Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analistleri Fiyatın Bu Yıl 100.000 Dolar Olmasını Bekliyor

Türev piyasalarındaki Bitcoin yatırımcıları, fiyatın bu yıl içerisinde 100 bin dolara çıkmasını bekliyor.

En büyük türev borsalarından Deribit’teki veriler, farklı vade dolumlarında 100 bin dolarlık kullanım fiyatı olan Bitcoin alım opsiyonlarına 688 milyon dolardan fazla yatırım yapıldığını gösteriyor.

Deribit’te açık olan alım opsiyonlarının değeri, 9,5 milyar dolar ile satım opsiyonlarının neredeyse iki katı büyüklüğünde.

Analistler de Bitcoin ile ilgili bullish yorumlar yapmayı sürdürüyor. 10X Research analistleri, “Bitcoin, ABD’deki seçimlerden ve bütçe harcamalarından destek almaya devam ediyor. 3 Mayıs’ta belirlediğimiz limiti bu yüzden 68.300 dolardan 62.000 dolara çektik. Piyasa, 62.000 doların üstünde taktiksel olarak bullish şekilde işlem yapabilir.” dedi.

Swissblock Insights analistleri de Fed Başkanı Powell’in tavrı değişmedikçe doların güç kazanmayacağını düşünüyor. Doların zayıf olması, Bitcoin gibi risk seviyesi yüksek varlıklar için olumlu olabilir.

Ledn CIO’su John Glover ise Elliot dalgasını analiz ederek fiyatın 92.000 dolara çıkabileceğini yazdı:

“Bitcoin’deki fiyat hareketliliği, Dördüncü Dalga’ya doğru olan gidişatla ilgili beklentilerimle örtüşüyor. 56.500 dolara olan düşüşle birlikte düzeltme tamamlanmış olabilir ama Dördüncü Dalga tamamlanmadan önce hala 52.000-55.000 doları görmeyi bekliyorum. Dördüncü Dalga tamamlandıktan sonra Beşinci Dalga ile 92.000 dolara doğru ilerlenmesini bekliyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!