Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Hindistan’ın Kripto Para Yasağı Monero ve Zcash’in İşine Yarar

Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao’ya göre Hindistan Hükümeti kripto paraları yasaklayacak olursa bu durum Monero ve Zcash gibi koinler için epey avantajlı olabilir.

Hindistan’daki bir grup kanun yapıcı bundan kısa bir süre önce kripto paralara ilgili yeni bir yasa tasarısı hazırladılar. Detaylarını zaten paylaştığımız bu yasa tasarısının yürürlüğe girmesi halinde ülkede kripto para kullanan, alan veya satan kişiler on yıla kadar varan hapis cezasına çarptırılabilecekler.

Bu kanun yapıcılar kripto para kullanımını yasaklamanın yanı sıra Hindistan’ın kendi dijital parasını geliştirmesi gerektiğini de belirtiyorlar. Yasa tasarısını hazırlayan yetkililere göre Hindistan Merkez Bankası tarafından geliştirilecek bir Dijital Rupi, Hint ekonomisi için faydalı olabilir.

Hindistan Hükümeti ülkedeki kripto para belirsizliğini nasıl çözecekler belli değil. Ancak söz konusu yasa tasarısının yürürlüğe girmesi halinde ülkedeki kripto para sektörü ağır bir darbe almış olacak.

Sektörün en büyük şirketlerinden Binance’in CEO’su Changpeng Zhao da Hindistan’da yaşanan güncel gelişmeler hakkında bazı yorumlar yaptı. Sektörün sevilen isimlerinden Zhao’y göre Hindistan Hükümetinin bu doğrultuda bir adım atması özellikle gizlilik odaklı koinler için faydalı olabilir.

Zhao’nun görüşüne göre Hindistan Hükümetinin kripto para kullanımını yasaklaması durumunda yerel vatandaşlar anonim kalabilmek için Monero veya Zcash gibi kripto paraları kullanmaya başlayacaklar. Bu da söz konusu kripto paraların kullanımını ciddi anlamda yaygınlaştırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment